Fužinar v Sežani remiziral s Taborom

Nogometaši Fužinarja so v 14.krogu 2.SNL gostovali v Sežani, kjer so se z domačim Taborom razšli z neodločenim izidom, bilo je 4:4. Gledalci na stadionu Rajko Štolfa so videli spektakularno tekmo z osmimi goli in velik preobrat. Fužinar je ob polčasu namreč vodil s 3:0, domačim pa je v drugem polčasu uspelo rezultat izenačiti. Točka na gostovanju je vedno uspeh, vendar glede na potek tekme in visoko vodstvo Ravenčani tokrat z njo ne morejo biti povsem zadovoljni. Zapravili so veliko priložnost, da iz Sežane prinesejo vse tri, kar bi si po prikazanem tudi zaslužili. Vendar so po odlično odigranem prvem polčasu v drugem močno popustili in v tem delu igre prejeli kar štiri gole.

 

Prvi polčas je v vsem pripadel nogometašem Fužinarja, ki so kontrolirali igro, domače igralce držali stran od svojega gola ter trikrat zatresli mrežo domačega vratarja Žigo Fermiška.

Fužinar je povedel v 27. minuti, ko je zadel Divine Igwe Ikenna, isti nogometaš pa je sedem minut kasneje zadel še drugič. Rezultat polčasa je v 37. minuti postavil Gašper Rotovnik Gaberšek.

Domači so znižali v 58. minuti, ko je v polno meril Trojan Maloku, v 70. minuti pa je Eldin Šehić dal še drugi gol za Tabor. Le minuto kasneje je Matija Carl povišal na 4:2.

Ravenčani na žalost vodstva niso zadržali, Tabor je z zadetkoma Andraža Verča v 79.minuti in Lorenza Gonzaleza dve minuti kasneje rezultat izenačil.

Ob koncu tekme je imel veliko priložnost za zmago Fužinarja Dino Gutić, vendar na drugi vratnici z bližine žoge ni uspel poslati v mrežo. Ostalo je pri neodločenem izidu.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je po tekmi za naš portal povedal naslednje:

“Spektakularna tekma, po totalni premoči in zasluženem vodstvu 3:0 in dogovoru ob polčasu, da ne popuščamo, da poskušamo dati še četrti gol, smo v drugem polčasu pustili nasprotniku, da s preskokom igre pride lažje do našega gola. Na to se nismo odzvali, kot bi se morali, dobili smo dva gola. Po teh prejetih golih smo poskušali potek igre z menjavami spremeniti. To nam je delno uspelo, dali smo še četrti gol. Potem smo se pomaknili nekoliko nazaj, domači so začutili svojo priložnost, s taktiko preskok igre so uspeli izenačiti. Mi smo pri 4:2 in 4:4 imeli dve stoodstotni priložnosti za zmago, žal ju nismo izkoristili. 

Prvi polčas, ko smo igrali hrabro, agresivno, smo zasluženo vodili, domačini niso ogrozili naših vrat. V drugem smo bili nezbrani, neagresivni, kar je domačin izkoristil in izenačil rezultat. Mi smo bili boljši tri četrtine tekme, nasprotniku je pripadla zadnja četrtina. Žal to ni bilo dovolj za tri točke. Veseli pa me dejstvo, da smo vse gole dali po lepih, domiselnih akcijah.

Upam, da se bodo naši mladi fantje nekaj naučili iz tega, zgleda, da smo morali ‘plačati ceno’ neizkušenosti. Zamere ni, gremo pogumno naprej, kot sem povedal že pred tekmo s Primorjem, zakaj ne bi padlo Primorje, tako pravim tudi sedaj, zakaj ne bi prišli do novih točk že v naslednjem krogu, ko gostujemo v Biljah. Naredili bomo vse, da pridemo do konca jesenskega dela prvenstva do čim večjega števila točk.”

Po nepopolnem 14.krogu je Fužinar na enajstem mestu s petnajstimi točkami, Tabor je s šestimi ostal na zadnjem, šestnajstem mestu.

Že v torek se nogometaši Fužinarja odpravljajo v Bilje, kjer se bodo v prestavljeni tekmi 3.kroga pomerili z istoimenim domačim moštvom, ki ima le točko več od Ravenčanov.