Fužinar remiziral v Novem Mestu

Včeraj so bile odigrane štiri tekme 23.kroga v 2.SNL. Nogometaši Fužinarja so gostovali v Novem Mestu, kjer so se z domačo Krko razšli brez zadetkov. S tem so se od predzadnje Ilirije odmaknili za štiri točke, pred zadnjim Taborom pa imajo sedem točk prednosti. Danes bo v Lendavi na sporedu derbi kroga, pomerila se bosta Nafta in Beltinci, ki sta na lestvici na prvih dveh mestih.

 

Tekma na stadionu Portoval v Novem Mestu je bila zelo pomembna za obe ekipi, ki sta z enakim številom točk na sosednjih mestih na lestvici, v nevarni coni izpada. Novomeščani so v preteklem tednu zamenjali trenerja, namesto Agrona Šalje jih sedaj vodi nekdanji igralec Korotana v prvi ligi, Adnan Zildžović.

Oboji so v tekmo vstopili previdno, pomembno je bilo, da ne prejmejo gola, ki bi ene ali druge spravil v težave. Kljub nekaterim poskusom na obeh straneh sta mreži mirovali do konca tekme, obe obrambi sta delovali brezhibno.

S točko so zadovoljni v obeh taborih, saj bi morebiten poraz ene ali druge spravil v težko situacijo. Primaren cilj je bil ne izgubiti, kar so na koncu oboji tudi izpolnili. Sinoči je sicer uslugo Krki in Fužinarju naredil Triglav, ki je v Ljubljani premagal Ilirijo z 2:1. Oba gola za goste je dal nekdanji igralec Fužinarja Edi Horvat.

Po tekmi je bil trener Fužinarja Mihael Bukovec s pomembno osvojeno točko zadovoljen:

“Zelo pomembna tekma za obe ekipi, kar se je poznalo tudi na igrišču. Previden začetek, nasprotniku smo prepustili posest in se taktično zelo dobro držali. Vseeno smo prvi prišli, preko mladega Gabrovca, do zelo lepe priložnosti, a je le ta s šestnajstih metrov meril v dobro postavljenega domačega vratarja.

V prvem polčasu je igra v glavnem potekala med obema šestnajst metrskima prostoroma. Vratarja obeh ekip sta ob redkih priložnostih vselej bila na mestu. Drugi polčas smo stopili nekoliko “višje”, a žal nismo uspeli pretentati domače obrambe. Domači napad, na našo srečo, pa tudi ne naše obrambe, ki je z vratarjem Čurčičem na čelu in seveda s pomočjo celotne ekipe, uspela obraniti našo mrežo nedotaknjeno.

Ko potegnemo črto, je za mene rezultat realen, čeprav bi tekma lahko potekala v eno ali drugo smer. Čestitke našim fantom za pristop in hrabro igro, domačinom za fer tekmo in odlično pripravljeno igrišče. Vsem navijačem in vašim bralcem, želim lepe in mirne velikonočne praznike.”