Fužinar po preobratu v drugem polčasu premagal Nafto

V 10. krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja na domačem igrišču premagali lendavsko Nafto z 2:1. S pomembno zmago so se na lestvici po nepopolnem desetem krogu dvignili na sedmo mesto, imajo dvanajst točk. Nafta je ostala na tretjem mestu z dvajsetimi točkami.

 

Pred tekmo so se vsi prisotni z minuto molka poslovili od nekdanjega sekretarja Fužinarja Damjana Hojnika, ki nas je mnogo prehitro zapustil včeraj. Uredništvo E-Koroška izreka globoko sožalje vsem svojcem in prijateljem.

Kakšnih 200 gledalcev je v prvem polčasu videlo en zadetek. V 21.minuti je bil strelec Feher, ki je popeljal Nafto v vodstvo.

V drugem polčasu pa so na igrišču dominirali domači, ki so z dvema zadetkoma v tem delu igre preobrnil rezultat in na koncu zasluženo zmagali.

Najprej je bil v 54.minuti iz enajstmetrovke uspešen Plaznik. V 73. minuti pa je končni rezultat tekme po lepem prodoru postavil Svržnjak.

Do konca tekme so gostje poskušali izenačiti, a je obramba Fužinarja uspešno odbila vse njihove nalete.

Druga zmaga Fužinarja v zadnjih treh tekmah je dober znak pred drugo polovico prvenstva. Po štirh zaporednih porazih se moštvo dviguje v formi. Novinec Svržnjak je prinesel dodatno kvaliteto v ekipo, ki bo gotovo izgledala še boljše, ko se vrne že dlje časa poškodovani prvi strelec Zubanović.

Druga zmaga na domačem igrišču v letošnjem prvenstvu je razveselila navijače, še posebej domačega trenerja Mihaela Bukovca, ki je velik del svoje igralske kariere igral za Nafto.

V 11.krogu Fužinar gostuje v Kranju. Tekma z domačim Triglavom bo odigrana v petek s pričetkom ob 18.uri.