Fužinar ostaja v 1.A državni odbojkarski ligi!

V tretji, odločilni tekmi za obstanek v 1.A DOL, so odbojkarji Fužinarja včeraj s 3:2 (25:8, 25:21, 21:25, 23:25, 15:12) premagali moštvo OK Šoštanj Topolšica in tako ohranili prvoligaški status. Ravenčani so tekmo izvrstno začeli in povedli z 2:0 v nizih. V nadaljevanju je domačinom uspel preobrat, izenačili so na 2:2. V zadnjem, petem nizu pa so bili tokrat bolj zbrani Ravenčani in veselje po zmagi se je lahko pričelo. Gre za nov velik uspeh ravenskih odbojkarjev, ki so se točno pred enim letom uvrstili v 1.A DOL, sedaj pa so v njej tudi ostali.

 

Po prespani noči je trener Fužinarja Bogdan Veličković, ki je eden najzaslužnejših za ta uspeh, za naš portal povedal naslednje:

“Majstorice” zmagujejo mojstri, moji igralci so včeraj na igrišču pokazali, kako veliko srce imajo in kakšni mojstri so. V nabiti dvorani, peklenski atmosferi so po težkem boju obdržali Fužinar tam, kamor spada-v vrh slovenske odbojke. Hvala tudi našim zvestim navijačem, ki so bili tudi včeraj zraven ter nam dali neverjetno podporo. 

Težka tekma! Otprta na fenomenalen način…malokrat se v takšnim tekmah zmaga niz s 25:8!!! Po vodstvu 2:0 v nizih za nas, se uporna ekipa domačinov ni predala. Na “krilih” našega” Žige Morija so prišli do izenačenja in moral se je igrati peti niz …Realno, polna dvorana v Šoštanju si je tako tekmo tudi zaslužila. V odločilnem nizu so moji varovanci  pokazali več zbranosti, več izkušenj in prišli smo do željenega cilja za to leto. 
Ta zmaga je samo njihova zmaga!!!
Osebno sem zelo srečen, da smo po šestih letih na Koroškem izpolnili cilja, za katera smo trdo garali vsa ta leta, tako lani kot letos nam je uspelo na isti dan. Lanski uspeh smo zdaj potrdili. Čestitke vsem..igralcem, vodstvu kluba, zvestim navijačem, sponzorjem in vsem, ki so bili del te fenomenalne zgodbe. Fužinar je še naprej med top 8 v Sloveniji. Ravne in Koroška si to zaslužita!!!”