Fužinar nesrečno izgubil z dekanskim Jadranom

V 15.krogu prvenstva 2.SNL so nogometaši Fužinarja doma izgubili z dekanskim Jadranom z 0:1. V borbeni tekmi na težkem igrišču je zmagalo srečnejše moštvo. Fužinar je bil kljub temu, da je večji del tekme igral z igralcem manj, z izjemo prvih dvajsetih minut boljše moštvo. Ravenčani so si priigrali več zrelih priložnosti, zastreljali so tudi enajstmetrovko.

 

V prvih dvajsetih minutah nismo videli veliko. Edini nevaren strel na vrata je v tem delu igre sprožil Meštrić, domači vratar Marčič je žogo odbil v kot.

Eden ključnih momentov tekme se je zgodil v 20.minuti. Domači branilec Plaznik se je spustil v preigravanje, gostujoči napadalec Mohammed pa mu je žogo odvzel in krenil proti Marčiču. Plaznik ga je zaustavil s prekrškom, sodnik Begić mu je pokazal direktni rdeči karton.

Pričakovali smo ofenzivo gostov, vendar se je zgodilo ravno obratno. Domači igralci so prevzeli pobudo na igrišču in si priigrali nekaj priložnosti. V 27.minuti je Svržnjak prodrl skozi sredino in sprožil proti vratom gostujočega vratarja Gabrića. Ta je strel odbil, odbito žogo pa je domači napadalec Ibrian namesto v mrežo poslal čez gol.

Nekaj minut kasneje je Begić trk vratarja Gabrića in domačega napadalce Offeija ocenil kot prekršek nad vratarjem, čeprav se je zdelo, da je prvi do žoge prišel Offei.

Podobno je bilo ob koncu polčasa, ko je bil po gneči v gostujočem kazenskem prostoru v priložnosti Maksimović.

Gostje so v prvem polčasu zapretili le še po kotu v 33.minuti, ko je Vranješ s strelom z glavo zgrešil vrata.

V drugem polčaasu smo na prvo zrelo priložnost čakali do 67.minute, ko se je Mohammed sam znašel pred Marčičem, a je preveč kompliciral. V nasprotnem napadu pa je do strela prišel Offei, Gabrić je strel odbil do Ibriana, katerega je Vranješ s hrbta zrušil. Begić je pokazal na belo točko, a ‘pozabil’ Vranješu pokazati rumeni karton, ki bi bil njegov drugi.

Enajstmetrovko je izvedel Maksimović, Gabrić pa se je izkazal z obrambo.

V 74.minuti nova priložnost za domače. Pesjak je pobegnil po desni strani in podal Krebsu, ki je na žalost s kakšnih desetih metrov streljal čez gol.

Kazen je sledila v 78.minuti. Po odbiti žogi od zida je Klavora z močnim strelom v daljši vratarjev zgornji kot  povedel goste v vodstvo.

Domači igralci so do konca tekme poskušali izenačiti, vendar do spremembe izida ni prišlo.

Fužinarjevim igralcem ni kaj za očitati. Z igralcem manj so se srčno borili in si zaslužili najmanj točko. Vendar je šport včasih krut, nepravičen, Ravenčani tokrat za prikazano z igralcem manj niso bili nagrajeni. Delno so za neugoden izid krivi sami, spet pa smo na Ravnah videli nekaj spornih sodniških odločitev, večino v škodo domače ekipe.

Fužinar je sedaj na lestvici enajsti s 16.točkami, vodi Rogaška s 34.točkami.

V naslednjem kolu bo Fužinar znova igral doma, proti Roltek Dobu. Tekma bo v soboto ob 13.30 uri.