Fužinar nesrečno izgubil na Prevaljah

V 24. krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja na Prevaljah izgubili z ekipo Brinje Grosuplje z 1:0. Edini strelec na tekmi je bil v 36. minuti Bruno Hajdinjak. Igralci Fužinarja so imeli predvsem v drugem polčasu nekaj priložnosti, z malo več zbranosti pri zaključnih strelih bi lahko osvojili vsaj točko. Na žalost niso bili natančni, tako da gostje, ki so igrali precej zaprto, domov srečno odnašajo tri točke.

 

Novo priložnost za pozitiven rezultat imajo Ravenčani že v petek, ko gostujejo v Lendavi. Od tam so v preteklih sezonah večkrat prinesli vse tri točke. Upajmo, da bo tudi tokrat tako.

Fužinar je s porazom padel na enajsto mesto, ima 28 točk. Prehiteli so ga Primorje, Brinje Grosuplje in Jadran Dekani, ki so v tem krogu zmagali. V vodstvu je še naprej Rogaška, ki ima 55 točk, drugi Aluminij jih ima štiri manj.

Po tekmi je trener Fužinarja Mihael Bukovec tako ocenil tekmo:

“Trda, težka prvenstvena tekma. Vedeli smo, da nasprotnik igra globoko obrambo, so disciplinirani, strnjeni, nasprotniku ne puščajo veliko prostora. To se je izkazalo v prvem polčasu, mi nismo bili na nivoju, fantje z glavo niso bili pravi, posledično smo prejeli prelahek gol. Nekih priložnosti si nobena ekipa ni pripravila. Tekma je bila trda, agresivna, brez dosti tempa. Gostje so nam že dokaj visoko prekinjali napade, sodnik je dopuščal trdo igro in nismo mogli razviti svoje igre.

Ob polčasu smo zamenjali dva igralca, v drugem polčasu smo igrali na en gol. Pripravili smo si tri lepe priložnosti, kjer se je zdelo, da je težje zgrešiti kot zadeti. Nemeth in Doiteau nista bila uspešna, ko sta bila sama pred nasprotnim vratarjem.

Fantom nimam kaj za zamerit, za drugi polčas vse čestitke. Vse imamo v svojih rokah, nogah, glavah, gremo z dobro popotnico iz drugega polčasa kljub današnjemu porazu v Lendavo in upam, da prinesemo kakšno točko na Ravne.”