Fužinar na zadnji domači tekmi sezone izgubil z Beltinci

V 29.krogu 2.SNL je Fužinar na Prevaljah izgubil z Beltinci s 3:0. Vse je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko so gostje trikrat zadeli in si priborili neulovljivo prednost. Močno pomlajena ekipa Fužinarja-v prvi postavi so bili štirje mladinci-Nik Krebs, Matic Turičnik, Anže Krivec in Damjan Vukolić-danes ni bila kos zelo dobrim Beltinčanom, ki so zasluženo zmagali. Fužinar je krog pred koncem letošnjega prvenstva z 31.točkami štirinajsti, v vodstvu je Rogaška, ima 65 točk, drugi je Aluminij z dvema točkama manj. O prvaku bo odločil zadnji krog. Sedaj je tudi že jasno, da iz lige izpadeta Roltek Dob in Krško.

 

Kakšnih sto gledalcev je danes na Prevaljah videlo prvi zadetek že v peti minuti. Po predložku z leve strani se je pred vratarjem Renerjem najbolje znašel Ptiček, ki ga je s kakšnih petih metrov premagal. Obramba Fužinarja ga ni pokrila, pustila mu je preveč prostora.

V 10. minuti je po kotu A.Turičnika do strela z glavo prišel Lima Mpanzu, a je zadel le prečko, odbito žogo pa so napadalci Fužinarja premalo odločno spremljali, tako da je priložnost za izenačenje splavala po vodi.

Sledila je priložnost za goste, povratno žogo Grobelnik z neposredne bližine ni uspel poslati v mrežo, streljal je čez vrata.

v 20. minuti spet priložnost za domače po kotu, po odbiti žogi in ponovnem predložku A. Turičnika se Krivec ni najbolje znašel, žoge z glavo ni uspel dobro zadeti.

V nadaljevanju polčasa smo gledali izenačeno igro med obema kazenskima prostoroma, ob koncu polčasa pa so pobudo prevzeli gostje, ki so še dvakrat zadeli.

Najprej je v 38.minuti domači branilec Osmanagić slabo ocenil visoko žogo, ki je v nadaljevanju akcije prišla do Kosija, ta pa jo je z natančnim plasiranim strelom z osemnajstih metrov poslal v daljši Renerjev kot.

Tri minute kasneje je Osmanagića po strelu z razdalje žoga zadela v roko, sodnik Jazbec je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Grobelnik.

Do konca polčasa so imeli gostje še dve priložnosti. Najresnejšo je imel srednji napadalec Čakš, ki se je znašel sam pred Renerjem, ki pa je njegov strel obranil.

V drugem polčasu smo gledali slabšo tekmo, tekma je bila bolj podobna prijateljski kot prvenstveni. Domači tokrat niso imeli razpoloženega napadalca, Cener, ki je odločil lansko tekmo v Beltincih, je bil tokrat neviden.

Resnih priložnosti v tem delu igre ni bilo. Omeniti velja le strela Nergutija pri gostih in Irmančnika pri domačih, ki pa nista bila dovolj natančna.

V zadnjem krogu igra Fužinar z Jadranom v Dekanih.