Fužinar na Ravnah premagal Primorje

13. krog 2.SNL je bil uspešen za nogometaše Fužinarja. Ravenčani so namreč danes na domačem igrišču z 2:0 premagali favorizirano Primorje iz Ajdovščine, ki se nahaja na drugem mestu na lestvici. Varovanci trenerja Mihaela Bukovca so prikazali najboljšo igro v tej sezoni in z zmago razveselili svoje navijače. Z novimi tremi točkami so sedaj na desetem mestu, imajo štirinajst točk. V vodstvu so s šestindvajsetimi točkami in tekmo manj Beltinci, Primorje ima točko manj.

 

Ravenčani bi lahko povedli že v prvem polčasu, vendar ob koncu akcij niso bili dovolj učinkoviti, da bi premagali gostujočega vratarja Tonyja Macana.

Na začetku drugega polčasa, v 52.minuti pa so le uspeli. Strel Gašperja Gaberška Rotovnika je po napaki Macana končal v mreži, čeprav se je zdelo, da vratar gostov z njim ne bo imel preveč dela.

Vodstvo je dalo nogometašem Fužinarja dodaten motiv, vse igre niti so prevzeli v svoje noge, nizali priložnosti, v drugi minuti sodnikovega podaljška je eno od njih izkoristil Mario Kvesić.

Na drugi strani je bila obramba na čelu z vratarjem Tilnom Marčičem vedno na mestu, gostje do prave priložnosti niso prišli, morali so priznati premoč tokrat razpoloženim nogometašem Fužinarja.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je bil po tekmi več kot zadovoljen s predstavo svojega moštva:

“Popolnoma zaslužena zmaga, v vseh elementih nogometne igre smo nadigrali gostujočo ekipo. Danes niti za minuto v vsej tekmi naša zmaga ni bila vprašljiva. Celo tekmo smo kontrolirali potek dogodkov na igrišču, taktično smo zelo dobro stali na igrišču. Že v prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, žal nismo bili konkretni, sodniki so nam razveljavili gol iz sumljivo dosojenega prepovedanega položaja. V drugem polčasu smo povedli po napaki gostujočega vratarja. To nam je dali še večji zalet, nizali smo priložnosti in eno tudi izkoristili. Gostom nismo dovolili nič konkretnega. Tokrat smo bili za razliko od prejšnjih tekem bolj korajžni, kar se nam je obrestovalo. Fante bi pohvalil za pristop na tekmi, vse čestitke za prikazano, zahvalil bi se tudi navijačem za podporo. V petek gremo pogumno v Sežano, tudi Tabor ‘ni od muh’, kljub temu, da še nima zmage. Upam, da bomo na Ravne prinesli vse tri točke.”