Fužinar na Ravnah izgubil z Dravinjo

Nogometaši Fužinarja so v 22.krogu 2.SNL na Ravnah z Dravinjo izgubili z 2:1. Z dvaindvajsetimi točkami ostajajo na štirinajstem mestu, ki še omogoča obstanek v ligi. Pred ekipama za njo, Ilirijo in Taborom iz Sežane, imajo tri oziroma devet točk prednosti. V vodstvu je še vedno Nafta, ima oseminštirideset točk, sledijo Beltinci, ki imajo štiri točke manj.

 

Po zmagi v prejšnjem krogu v Dekanih so Ravenčani želeli do novih treh točk proti ekipi, ki se prav tako nahaja v spodnjem delu lestvice. Vedelo se je, da bo tekma težka, negotova, da bodo odločali zbranost in koncentracija v vseh fazah igre, pa tudi sodniški kriterij, ki tokrat nogometašem Fužinarja ni šel na roko. Predvsem pri spornih situacijah v obeh kazenskih prostorih.

Gostje so povedli v 18.minuti, ko je sodnik Bojan Mertik dosodil enajstmetrovko za goste. Strel z bele točke je uspešno izvedel Lovro Grajfoner.

Fužinar je hitro izenačil, potem ko se je v 36.minuti med strelce vpisal Ikenna Divine Igwe. Z rezultatom 1:1 se je tudi končal prvi polčas.

V drugem polčasu so imeli Ravenčani več priložnosti, zmage pa so se kljub temu na koncu veselili gostje. V 73.minuti je bil po prostem strelu s strani na prvi vratnici uspešen Žan Ramšak.

Po koncu tekme je trener Fužinarja Mihael Bukovec tako strnil misli:

“Najprej bi pohvalil fante za pristop, odnos. Bili smo veliko boljša ekipa od nasprotnika, nikakor si nismo zaslužili poraza. Mi smo bili tisti, ki smo diktirali tempo igre, imeli vajeti igre v svojih nogah, si ustvarjali priložnosti. Težko igrišče sicer ni dovoljevalo neke lepe igre, vseeno pa smo mi dominirali. Po prejetem golu smo izenačili, takoj zatem imeli preko Čuića stoodstotno priložnost, ki je žal ni izkoristil.

Tudi v drugem polčasu smo imeli več priložnosti, žal pa smo zopet prejeli gol po prekinitvi, ko smo na prvi vratnici slabo reagirali, to se na tem nivoju nikakor ne bi smelo zgoditi, ampak se nam je. Fante sem ves teden opozarjal, da lahko izgubimo le po prekinitvah, na žalost se nam je točno to zgodilo.

Sodnik je za goste zelo hitro dosodil enajstmetrovko, medtem ko je za nas pri dveh podobnih situacijah v nasprotnem kazenskem prostoru žal ni.

Fantom nimam kaj očitati, borbenost je bila na nivoju. Če bomo pošteni do nogometa, se nam bo nekje vrnilo. Včasih ti nogomet da, včasih ti vzame. Moramo pridno trenirati, delati naprej. Nič še ni izgubljenega, res pa je, da izgubljamo točke tam, kjer jih ne bi smeli oziroma si tega ne zaslužimo.”