Fužinar na Prevaljah remiziral s Tolminom

V 16.krogu 2SNL so nogometaši Fužinarja remizirali s Tolminom. Kakšnih sto gledalcev v Športnem parku Ugasle peči ni videlo gola, ekipi sta se razšli brez zadetkov. Ravenčani kljub terenski premoči niso uspeli streti ‘bunkerja’ gostov, ki so na Koroško prišli po točko, kar jim je na koncu tudi uspelo. Fužinar je s šestnajstimi točkami sedaj na enajstem mestu. V vodstvu sta Beltinci in Nafta s triintridesetimi točkami, Lendavčani imajo tekmo manj.

 

Ravenčani so morali tekmo odigrati na umetni travi na Prevaljah, saj travnata površina na Ravnah trenutno ni primerna za drugoligaške tekme.

Že od samega začetka je bila vidna namera gostov, ki so se pomaknili v obrambno formacijo, da v prvi vrsti ohranijo svojo mrežo nedotaknjeno.

Fužinar je težko prihajal do priložnosti. V prvem je imel najlepšo Gašper Gaberšek Rotovnik, ki ni uspel materializirati predložka Matevža Turkuša.

V drugem polčasu je bil spet blizu zadetka Gaberšek Rotovnik, ki je za las zamudil predložek Matije Carla. V listo strelcev bi se lahko vpisal tudi Ikenna Divine Ingwe, ki je v izgledni situaciji za gol preveč okleval.

Po tekmi je trener Fužinarja Mihael Bukovec povedal naslednje:

“Težko je bilo igrati proti nasprotniku, ki je igral zelo zaprto. V prvem polčasu nam je manjkala predvsem dinamika igre, težko smo prihajali do priložnosti. V drugem smo to nekoliko popravili, vendar nismo uspeli zadeti nasprotnikove mreže. Bili smo premalo konkretni v napadu ali pa smo preveč komplicirali. S pristopom igralcev sem zadovoljen, še posebej z igro v fazi obrambe. Nekoliko premalo pa so dali igralci, ki so v igro vstopili iz klopi.”

Fužinar naslednjo soboto igra v gosteh proti Brinju Grosuplju, v zadnjem jesenskem krogu pa še doma z Biljami.