Fužinar na Prevaljah premagal Primorje

Z današnjo tekmo proti Primorju se je za nogometaše Fužinarja končal jesenski del sezone. Tekma je bila odigrana na Prevaljah, saj travnata površina na Ravnah trenutno ni primerna za igranje tekem. Kljub mrzlemu, za igro dokaj težkemu vremenu je kakšnih 100 gledalcec videlo zanimivo, kakovostno tekmo, ki se je končala z zmago Fužinarja z 1:0.

 

Bolje so začeli gostje, ki bi že v 3.minuti lahko povedli. Strel z neposredne bližine pa je zadel obrambni blok domačih igralcev.

 

V 8.minuti nova priložnost za goste. Po lepi akciji po desni strani je Gulič podal Zavrniku, ta pa je streljal čez gol domačega vratarja Marčiča.

Pet minut kasneje so tudi Ravenčani prišli do prve priložnosti. Poigravanje v gostujoči zadnji vrsti je izkoristil Maksimović, ki je prišel do žoge, vendar je gostujoči vratar Boglić njegov strel uspel odbiti. Do žoge je prišel Plaznik, a je streljal točno v Boglića.

V 22.minuti pa smo videli edini gol na tekmi. Po akciji Cenerja na levi strani Maksimović ni uspel zadeti, a je odbito žogo Svržnjak s pol-volejem le uspel spraviti v mrežo.

Gostje so bili do konca polčasa še dvakrat zelo nevarni. Najprej je po kotu Dedić na drugi vratnici slabo streljal z glavo. Malo kasneje pa je iz še lepše priložnosti Čandić s šestih metrov streljal čez gol.

Na drugi strani je poskušal Maksimović, ki pa v dveh situacijah ni uspel povišati vodstva.

V drugem polčasu smo prvo pravo priložnost videli v 65.minuti. Po kotu je bil najvišji v skoku Proleta, Marčič je s pantersko reakcijo uspel preprečiti izenačenje, žogo je izbil v nov kot.

V 71. minuti je Pesjak vse opravil sam in streljal s petnajstih metrov, tokrat se je z obrambo izkazal Boglić.

V zadnjih desetih minutah velik pritisk Ajdovcev. Ravenčani so se dvakrat rešili z izbijanjem iz golove črte. Najprej je to uspelo Paradižu, nato še Svržnjaku.

Ostalo je pri 1:0 in zmagi Fužinarja, zelo pomembni, ki je razveselila tako trenerja Mihaela Bukovca kot tudi danes maloštevilne navijače. Zmaga je zaslužena, bila je priborjena zelo težko. Fužinar danes ni bil dominanten tako kot v prekeklih nekaj tekmah. Nekateri igralci tokrat niso bili v dobri dnevni formi, preveč je bilo napak. Več zrelih priložnosti za gol so imeli gostje.

Vseeno pa zmagi ni za oporekati, bila je izborjena s požrtvovalno igro vseh igralcev. Zmaga za moštvo pomeni zelo veliko, trener Mihael Bukovec se bo z ekipo lahko veliko bolj mirno pripravljal na spomladanski del sezone, v katerem bo odigranih le dvanajst krogov. Na koncu jesenskega dela je Fužinar pristal skupaj z Rudarjem, Biljami in Bistrico (imata tekmo manj) na delitvi osmega mesta, ima enaindvajset točk. Po prikazanih igrah v jesenskem delu pa bi si gotovo zaslužil kakšno mesto višje.