Fužinar je okrepil Ramzi Toure Idrissou

Nogometaši Fužinarja bodo šli v spomladanski del prvenstva z dokaj spremenjeno zasedbo. Kot smo že pred kratkim pisali, je deset nogometašev, ki so igrali v jesenskem delu prvenstva, zapustilo klub. Prišlo je že nekaj novih igralcev, nekaj pa jih še pričakujejo. Eden izmed novincev je 25-letni Ramzi Toure Idrissou, ki prihaja iz Norveške, kjer je nazadnje igral za klub IL Hödd. Gre za 195 cm visokega igralca, ki igra na mestu centralnega branilca. Ob njegovem prihodu na Koroško smo z njim opravili kratek intervju. 

 

E-Koroška: Ali se lahko na kratko predstavite koroškim ljubiteljem nogometa?      Idrissou: Prihajam iz Norveške, moje korenine so s Toga. Nogomet sem začel igrati na Norveškem. Potem sem odšel v ZDA, kjer sem štiri leta igral univerzitetni nogomet . Po vrnitvi na Norveško sem pred prihodom v Fužinar igral za kluba IL Hödd in FK Levanger.  

E-Koroška: Zakaj ste se odločili za prihod v Fužinar?                                            Idrissou: Pokazala se je možnost, da pridem v Fužinar. Zanj sem se odločil zaradi tega, ker sem slišal dobre stvari o klubu. Želel sem si novih izkušenj v novi državi. Slišal sem tudi, da ljudje v Sloveniji nogomet spremljajo s strastjo, zato sem mislil, da je to lahko zame dobra priložnost. 

E-Koroška: Ali ste pred prihodom na Ravne vedeli karkoli o Fužinarju?                Idrissou: Nisem vedel veliko, so mi pa prijatelji, ki so igrali v Sloveniji, o klubu povedali dobre stvari. 

E-Koroška: Zdaj ste tu že nekaj dni. Kakšni so vaši vtisi?                                        Idrissou: Moji vtisi so za zdaj zelo dobri. Prišel sem v dobro sredino, vsi pomagajo nam novim igralcem. 

E-Koroška: Kaj pričakujete od te sezone?                                                         Idrissou: Upam, da bomo lahko nadaljevali in gradili na pozitivi iz jesenskega dela in da se bomo v spomladanskem delu sezone še izboljšali. 

E-Koroška: Kakšni so vaši nogometni načrti v prihodnost?                                  Idrissou: Za moštvo Fužinarja bom v spomladanskem delu dal vse, potem pa bomo videli, kaj se bo naprej zgodilo. 

E-Koroška: Kdo je vaš najljubši igralec na svetu in kdo od Norvežanov?              Idrissou: Moj najljubši igralec je Antonio Rüdiger, med Norvežani nimam najljubšega igralca. 

E-Koroška: Katero ekipo in katerega trenerja najbolj cenite?                              Idrissou: Moj najljubši klub je FC Chelsea, trener oziroma manager pa je Jose Mourinho. 

S.V.