Fužinar izgubil z Beltinci

V 15.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja včeraj izgubili z vodilno ekipo lige Beltinci z 1:0. Na neravnem, razmočenem igrišču na Ravnah so bili na koncu bolj srečni gostje, ki tako z novimi tremi točkami ostajajo v vodstvu, sedaj imajo triintrideset točk. Teoretično jih lahko dohiti Nafta, Lendavčani imajo šest točk manj, vendar pa tudi dve tekmi manj. Fužinar pa ostaja na trinajstem mestu s petnajstimi točkami.

 

Kakšnih sto gledalcev je edini gol na tekmi videlo v 19. minuti, ko po podaji iz kota zadel Ivan Težački. Čeprav so se igralci obeh ekip trudili zadeti nasprotnikovo mrežo, jim to ni uspelo, tekma se je končala z minimalno zmago gostov. Veliko težav jim je povzročalo za igro zelo težko igrišče, ki je onemogočalo boljšo kombinatoriko, natančnejše podaje in zaključke akcij.

Ravenčani proti favoriziranim gostom niso razočarali. Imeli so svoje priložnosti, ki jih žal niso izkoristili. Tokrat so dobro odigrali v fazi obrambe, v prejšnjih dveh tekmah so namreč prejeli devet golov, tokrat le enega. Spet pa jih je ‘pokopala’ neučinkovitost, kar je tudi glavni razlog za poraz.

Naslednji teden Ravenčani znova igrajo na domačem igrišču, proti novincu v ligi Tolminu. Tri točke so po dveh zaporednih porazih sedaj že skorajda nujne. Z morebitno zmago bi si zagotovili miren zaključek jesenskega dela sezone in bi se za kakšno mesto tudi dvignili na lestvici.

Tekma proti Tolminu bo na sporedu v nedeljo ob 14.uri na Mestnem stadionu na Ravnah.