Fužinar izgubil v Ljubljani

V 25.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja gostovali v Ljubljani, kjer so z domačo Ilirijo izgubili s 3:1. Tekma je bila izredno pomembna za obe ekipi, saj se obe nahajata v nevarni coni izpada. Ravenčani žal niso uspeli priti do pozitivnega rezultata, s katerim bi zadržali razdaljo pred neposrednemu tekmecu za obstanek. Ostajajo pri štiriindvajsetih točkah, Krka ima točko manj, na zadnjih dveh mestih pa sta Tabor Sežana in Ilirija, ki imata dve točki manj od Fužinarja. Do konca prvenstva je še pet krogov.

 

 

Prvi polčas tekme v Ljubljani se je končal brez zadetkov. V drugem pa so se strelci razigrali, kakšnih 100 gledalcev je videlo štiri gole.

Domače je v vodstvo popeljal Žiga Korošec v 47.minuti. Izenačil je Kristjan Irmančnik v 53.minuti. Štiri mionute kasneje je Ranaldo Ranaldino Biggs Iliriji znova zagotovil prednost. Isti igralec je v 78.minuti postavil končni izid tekme.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je po tekmi povedal naslednje:

“Težek poraz za nas. Nasprotnik nas je zasluženo premagal, a ni še vse izgubljeno. Danes žal nismo bili na želeni ravni, mogoče v eni ključnih tekem sezone. Na nas je, da strnemo vrste, se zberemo po porazu in na domači naslednji tekmi damo vse od sebe ter iztržimo pozitiven rezultat.”

 

Fužinar bo naslednji dve tekmi igral na Ravnah. Najprej bo gostil Gorico, nato kranjski Triglav. Sledi gostovanje v Ajdovščini, potem pa domača tekma proti sežanskem Taboru. V zadnjem krogu bodo igralci trenerja Mihaela Bukovca igrali v Beltincih.