Fužinar izgubil proti Primorju

V 28.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja gostovali v Ajdovščini. Kljub dobri igri so se vrnili domov praznih rok, saj jih je domače Primorje premagalo z 1:0. Tako s štiriindvajsetimi osvojenimi točkami ostajajo na zadnjem, šestnajstem mestu. Do konca prvenstva igrajo še doma s sežanskim Taborom in gostujejo v Beltincih. Za obstanek v ligi bodo morali obe tekmi zmagati, s tem da so sedaj odvisni tudi od rezultatov ostalih ekip, ki se še borijo za obstanek v ligi.

 

Tekmo v Ajdovščini so Ravenčani dobro začeli in prvi prišli do priložnosti, ki pa jo Klemen Ofič ni izkoristil. V nadaljevanju so do priložnosti prišli tudi domači, a se je izkazal vratar Fužinarja Nikola Tony Curcija.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 57.minuti, ko je podajo v globino izkoristil Mark Gulič. Ravenčani so do konca tekme poskušali izenačiti, a žal neuspešno.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je po koncu tekme za naš portal povedal naslednje:

“Zelo dobro smo krenili v tekmo, prvih petnajst minut smo imeli terensko pobudo. V tretji minuti bi lahko zadel Klemen Ofič, na žalost ni bil natančen.

Nato so do priložnosti prišli tudi domači, zadeli vratnico, dvakrat je dobro reagiral naš vratar. Skratka odprta, zelo gledljiva, dinamična tekma.

V drugi polčas smo krenili odločno, držati ničlo ter čakati na protinapade. Že v 47.minuti je Petar Čuić z lob udarcem skoraj premagal domačega vratarja.

Na žalost smo nato storili napako, ko smo stali v obrambi preširoko, kar je izkoristil domači napadalec.

Kasneje smo poskušali izenačiti, v zadnjih petih minutah smo ‘šli na glavo’, stavili vse v napad. Na žalost nismo uspeli.

Fantom nimam kaj očitati, če bi tako igrali na nekaterih prejšnjih tekmah, bi si že davno zagotovili obstanek.

Sedaj nas čaka domača tekma s Taborom, upanje nam umira zadnje. Naredili bomo vse, da tekmo dobimo, da si poskušamo zagotoviti obstanek v ligi, tudi s pomočjo drugih. Če ne, da se častno poslovimo od lige.

Še enkrat čestitke mojim igralcem za odnos, pristop in prikazano danes.”