Fužinar izgubil na Ravnah, Korotan v Vidmu

V 2.SNL so nogometaši Fužinarja v preloženi tekma 2.kroga gostili vodilno moštvo na lestvici Brinje Grosuplje. Gostje so v četrti tekmi te sezone še četrtič zapored v letošnji sezoni zmagali, Ravenčane so premagali s 4:0. Zmaga gostov je zaslužena, bili so boljše moštvo. Fužinar je z drugim zaporednim porazom padel na štirinajsto mesto. Nova priložnost za dvig na lestvici bo že v soboto, ko na Ravne pride Jadran iz Dekanov.

 

Tekma je bila v prvem polčasu dokaj izenačena, kakšnih 200 gledalcev je edini gol v v tem delu igre videlo v 41.minuti, ko je domačega vratarja Marka Deronjo premagal Aleks Stojaković.

V drugem polčasu so bili gostje boljši, razigral se je predvsem Lan Piskule, ki je z zadetkoma v samo dveh minutah, v 67. in 68. odločil tekmo.

Končni rezultat je v 86.minuti postavil Nik Zrnec, ki je s svojim zadetkom potrdil visoko in zasluženo zmago gostov.

Nogometaši Fužinarja tokrat niso imeli svojega dne, odigrali so najslabšo tekmo sezone in visok poraz proti kvalitetni gostujoči ekipi je bil neizbežen.

Danes so bili na delu tudi nogometaši Korotana, odigrali so zaostalo tekmo 1.kroga 3.SNL vzhod proti ekipi ZASE Videm. Tekma v Športnem parku v Vidmu je bila odločena že v prvem polčasu, ko so domači povedli z dvema goloma razlike. Mrežo vratarja Korotana Blaža Boštjana sta zatresla Žiga Zdovc v 18. in Robert Kurež v 38.minuti. Rezultat se v drugem polčasu ni spremenil. Korotan je znova ‘pokopala’ neučinkovitost, napadalci nasprotnikove mreže tudi v drugi tekmi nove sezone niso uspeli zatresti.

Po dveh odigranih krogih je Korotan še brez točk, tako kot tudi Premium Dobrovce in Šmartno 1928. V soboto Prevaljčani gostujejo v Zavrču.