Fužinar doma izgubil z Roltek Dobom

V 25.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja na Ravnah gostili ekipo Roltek iz Doba. Tekma se je končala z zmago gostov s 3:2. Gostje so izkoristili slab dan Fužinarjeve obrambe. Tekma bi se lahko končala tudi drugače, saj Fužinar ni bil slabši nasprotnik.

 

V prvem polčasu smo gledali zanimiv nogomet s petimi zadetki. Bolje so začeli gostje, ki so najprej dvakrat zgrešili, v 14.minuti pa je goste v vodstvo popeljal Gregorin. Nato so pobudo prevzeli igralci Fužinarja. V 25.minuti je po kotu in povratni žogi Ciganovića izenačil Verunica. V 32.minuti pa je Katuša z lepim diagonalnim udarcem povedel Fužinar v vodstvo. Malo zatem bi lahko Ravenčani pobegnili na dva zadetka razlike, toda strel Kovača je zaustavila vratnica.

Gostje so v zadnjih petih minutah prvega polčasa izkoristili ležernost domače obrambe. Najprej je v 42.minuti s strelom z razdalje izenačil Justin. V drugi minuti sodnikovega podaljška pa je svoj drugi gol dal Gregorin, ki je z glavo zadel ob statični domači obrambi.

V drugem polčasu smo spremljali slabši nogomet, na težkem igrišču je bilo veliko napak, predvsem pri podajah. Gostje so se povlekli v obrambo in zadržali vse nalete nogometašev Fužinarja. Zadnjo priložnost za izenačenje je imel pet minut pred koncem tekme mladi Krebs, ki je lepo preigraval po desni strani, vendar akcije ni najbolje zaključil.

Z današnjim porazom je Fužinar padel na deveto mesto. Naslednjo soboto bodo Ravenčani gostovali na Ptuju pri Dravi, ki je praktično že izpadla iz lige. To pa bo gotovo velika priložnost za tri točke, ki bi po dveh zaporednih porazih ekipi edinemu koroškemu drugoligašu prišle zelo prav.