Fužinar doma izgubil s Krko

V četrtem krogu prvenstva 2.SNL so nogometaši Fužinarja na Ravnah izgubili s Krko iz Novega Mesta s 3:1. V zanimivi tekmi so gledalci v prvem polčasu videli izenačen nogomet, v drugem pa so bili gostje boljši in so zasluženo zmagali.

 

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so si v 15.minuti pripravili prvo priložnost na tekmi. Po kotu je strel Bedeka s petih metrov domači vratar Marčič z izrednim refleksom odbil v kot.

Sledilo je deset dobrih minut Fužinarja. Najprej je z glavo streljal Zubanović, vendar je gostujoči vratar njegov strel obranil. Nato sta poskusila še Place in Cener, vendar nista bila natančna. V teh minutah se je zdelo, da Ravenčani lahko pridejo do vodilnega zadetka.

Vendar se to ni zgodilo, nasprotno, v 44.minuti so povedli gostje. Po navidezno nenevarni akciji, dolgi žogi čez domačo obrambo iz gostujoče polovice, se je Marcius znašel sam pred Marčičem in ga z lobom ugnal.

Ta gol ob koncu polčasa je odločilno vplival na potek tekme. Gostje so v prvih dvajsetih minutah drugega polčasa imeli igro pod kontrolo, z goloma Blaževskega v 60. in Marciusa v 62. minuti so uspeli priti do nedosegljive prednosti.

Sledile so menjave pri obeh ekipah, do konca smo videli še nekaj priložnosti na obeh straneh. Pri domačih se je nekajkrat izkazal vratar Marčič. V 81. minuti pa je debitant v domačem dresu Ion Ibrian z močnim strelom v bližnji vratarjev kot z roba šestnajstmeterskega prostora postavil končni rezultat 3:1.

V zadnjih minutah tekme je imel priložnost za priključek domačih Nik Krebs, vendar je za las streljal mimo desne vratnice.

Zmagi gostov ni za oporekati. Gostje so imeli več priložnosti, bili so čvrsti, agresivni, hitra napadalca Marcius in Kapitanović sta delala velike probleme domači obrambi. Uspeli so zaustaviti najboljša domača ofenzivna igralca Cenerja in Zubanovića.

Pri domačih danes ni bilo posebej razpoloženega igralca. Predvsem prvi in tretji gol so igralci Fužinarja prejeli prelahko, nepotrebno, na podoben način. V napadu pa je bilo malo prostora, gostje so se dobro branili.

Spet so priložnost dobili mladi igralci Nogometne šole Fužinarja, Vukelič, Krebs, Turičnik, Krevh, ki jih je domači trener Mihael Bukovec v igro poslal v drugem polčasu. Velja pohvaliti tudi navijače Fužinarja, ki so moštvo vzpodbujali skozi vso tekmo.

Poraz Fužinarja ni tragedija, saj so se pomerili s tokrat zelo razpoloženim nasprotnikom, ki ima v svojih vrstah nekaj zelo izkušenih in kakovostnih igralcev. Že v sredo čaka Fužinar nova tekma, v pokalu MNZ Maribor se bo doma pomeril z ekipo NŠ ROHO VBO. Tekma se bo pričela ob 17.uri.

V petem krogu 2.SNL pa Fužinar gostuje v Krškem, tekma bo na sporedu naslednjo soboto prav tako ob 17.uri.