Freesytle skiro slovenski pokal v Slovenj Gradcu

Z veseljem vas obveščamo, da se bo kmalu zgodil prvi freestyle skiro slovenski pokal! Tekmovanje bo potekalo v treh slovenskih mestih:

– 6. maja v Trbovljah 

– 10. junija v Slovenj Gradcu od 9. ure dalje

– 9. septembra v Novi Gorici.

 

Gre za tekmovanje, namenjeno vsem, ki želite doživeti nepozabno doživetje v svetu ekstremnih športov. Na dogodku se boste lahko preizkusili v freestyle skiro vožnji, ki je najsodobnejši način ekstremnega športa na kolesih. Dogodek je namenjen vsem generacijam, tako da se lahko udeležijo tudi otroci in mladostniki.

Na tekmovanju bomo imeli najnovejšo opremo za skiroje, strokovne in izkušene inštruktorje ter veliko priložnost za zabavo in druženje. Udeleženci bodo imeli priložnost za učenje osnov freestyle skiroja in obvladovanje trikov ter seveda tekmovanje za različne nagrade.

Na tekmovanje se potrebujete predhodno prijaviti.

Ne zamudite te enkratne priložnosti za doživetje adrenalina in preizkusite svoje sposobnosti v freestyle skiro vožnji. Vstopnice so že na voljo, zato pohitite in si zagotovite svoje mesto na prvem freestyle skiro dogodku v Sloveniji!

DATUMI IN PRIZORIŠČA TEKMOVANJ

1) 6. maja v Trbovljah (Park Ledenica)

2) 10. junija v Slovenj Gradcu (Park urbanih športov)

Prijavi se TUKAJ   (prijavnina znaša 10 eur)

3) 9. septembra v Novi Gorici (skate park Nova Gorica)

KONCEPT TEKMOVANJA

Tekmovalci boste razdeljeni v 4 starostne kategorije (posebej moški in ženske):

1) do 8 let

2) 9-14 let

3) 15-18 let

4) nad 18 let (pro)

Tekmovalo se bo v skateparku, kjer bo imel vsak tekmovalec v kvalifikacijah 45 sekund časa za svoj nastop. Ocenjeval se bo “flow”, zahtevnost trikov in uspešna izvedba trikov. Na vsakem tekmovanju bomo imeli 3 sodnike, ki bodo samostojno ocenjevali vsakega tekmovalca (seštevek vseh točk pa pomeni tudi končni rezultat).

Iz kvalifikacij v finalno vožnjo se uvrsti 6 najboljših tekmovalcev iz vsake kategorije, ki imajo ponovno 45 sekund časa za svoj nastop. Za končno razvrstitev se šteje le finalna vožnja!

Pred začetkom tekmovanja bo skate park 1 uro namenjen ogrevanju, ter pred vsako tekmovalno skupino bo skate park odprt 6 minut le za skupino, ki bo na vrsti.

Se vidimo v Parku urbanih športov v Slovenj Gradcu.

Več informacij na voljo na njihovi spletni strani: Freestyle skiro slovenski pokal

Turistična pisarna Slovenj Gradec