FOTO: Živahen sejemski dan na Prevaljah

Vsakoletni tradicionalni semanji dan je včeraj na ulice Prevalj zopet privabil mnogo obiskovalcev iz vseh koroških krajev. Zaradi odličnega obiska so bili pločniki nabito polni, na stojnicah pa je bilo mogoče najti prav vse; od oblačil, obutve, igrač pa do sladkarij in suhe robe – tudi kakšna zdravilna krema ali naravno milo je bilo mogoče najti.

Eden največjih sejmov na Koroškem je potekal prav minuli vikend, nekaj kilometrov preko meje. Pliberški »jormak« ima tradicijo že več kot šest desetletij, tudi črnjanski sejem v okviru turističnega tedna ni več rosno mlad. Prevaljski semanji dan pa počasi postaja eden izmed tistih, ki s svojo dolgo tradicijo in veliko obiskanostjo pišejo zgodovino koroških sejemskih dnevov.

Poleg oblačil, obutve in raznih drugih predmetov, ki so jih prodajali sejmarji iz različnih krajev iz Slovenije in tujine ni manjkalo niti dobre hrane. Na stojnicah so se predstavljali domači in tuji kmetje, pridelovalci raznih mesnih in mlečnih izdelkov, tudi sadja in zelenjave.

Ob tem pa ni manjkalo niti dobre hrane in pijače, ki jo Prevalje z dobrimi gostinci že tako ali tako ponuja. V Kelt Pubu se je vzporedno s semanjim dnevom odvijal dogodek Keltova žlica, kjer so mojstri jedi na žlico tekmovali, nad katerim loncem bodo lačni obiskovalci najbolj navdušeni. Vsak je lahko poskusil jedi iz vsakega lonca, nato pa na glasovnici označil tistega, ki mu je najbolje teknil. Tudi Keltov sosed je ob priložnosti razširil svojo ponudbo, ljubitelji kuhinje gostišča Škufca pa so si lahko dobrote privoščili kar na pločniku.