FOTO: V Mežici do tal pogorele lesene hiše, z ognjem se je borilo več kot 70 gasilcev

Ogenj v Mežici je v noči iz petka na soboto popolnoma uničil lesene hiše v središču občine, prebivalce iz bližnjega bloka so evakuirali. Več kot 70 gasilcev iz celotne Mežišče doline se je borilo s požarom, trenutno pa je na delu policija, ki išče vzrok požara.

Ob 23.02 je na Trgu Svobode v Mežici zagorel petdeset metrov dolg večnamenski lesen objekti. Ogenj se je hitro širil in ogrožal bližnji stanovanjski in dva večstanovanjska objekta. Posredovali so gasilci PGD Mežica, Črna na Koroškem, Prevalje, Ravne na Koroškem in Kotlje ter KGZ Ravne na Koroškem. Večnamenski lesen objekt je pogorel v celoti, na bližnjem stanovanjskem objektu je zgorelo ostrešje, poškodovana pa sta še dva večstanovanjska objekta. Zaradi nevarnosti so iz teh treh objektov evakuirali približno 50 ljudi, ki so trenutno nastanjeni pri svojcih in Hostlu v Mežici, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Foto: Facebook, Slavko Kopmajer

Gasilci so k sreči ukrotili ogenj, v zgodnjih jutranjih urah je bil požar pogašen. Vzrok požara še ni znan, trenutno je na delu policija in išče vzroke, ki so pripeljali do tako obsežnega razdejanja.