FOTO: Na Ravnah so zaključili drugo izvedbo kolesarskega kampa Vida Peršaka

Na Ravnah na Koroškem se je minuli teden, natančneje od 27. do 29. julija, odvijal že drugi, tridnevni kolesarski kamp Vida Peršaka, namenjen otrokom od 10. do 18. leta starosti. Kamp, ki ga je organiziral ZKŠTM s pomočjo glavnega akterja Vida Peršaka ter lokalnih trenerjev, je potekal v športnem centru Ravne, kjer so za potrebe športnih taborov in kampov odlični pogoji z vrhunsko razvito športno infrastrukturo.

Foto: Primož Cafuta

Tridnevni kamp se je odvijal v kolesarskem parku Poseka, na dveh progah – flow trail progi imenovani »Šnel Pepi«, primerni za začetnike in ljubiteljske kolesarje, enduro progi imenovani »Bavči«, ki pa je zahtevnejša od flow traila in od kolesarja zahteva več izkušenj, pumptrack poligonu ter kolesarski infrastrukturi, ki so jo organizatorji postavili pred mladinskim hotelom Punkl, kjer so otroci tudi spali.

Foto: Primož Cafuta

Kampa se je udeležilo 18 otrok iz celotne Slovenije, ki so trenirali in izpopolnjevali kolesarsko tehniko pod budnim očesom najboljšega slovenskega enduro kolesarja ta trenutek Vida Peršaka ter izkušenih kolesarskih trenerjev Žiga Peršaka ter Mateja Kodrina. Matej prihaja iz kolesarskega kluba Ravne, kjer aktivno sodelujejo z mladimi že vrsto let.

Foto: Primož Cafuta

Za prostočasne dejavnosti med treningi so organizatorji – ZKŠTM Ravne ter animatorji pod vodstvom Tjaše Gorenc poskrbeli za številne dejavnosti, kot so obisk mestnega kopališča z organizirano vadbo Onmafit, kino na prostem, družabne igre in podobno.

Foto: Primož Cafuta

Z organizacijo kolesarskega kampa so organizatorji želeli mladim ponuditi obogatene kolesarske užitke in preživljanje aktivnejših počitnic, polnih raznovrstnih športnih in družabnih dejavnosti, izven njihovega ustaljenega okolja in kolesarskih treningov.

Foto: Primož Cafuta

Kot nam je povedal Tim Kolar-Erat iz oddelka za turizem javnega zavoda ZKŠTM so z udeležbo na kampu zelo zadovoljni: »Kampa se je udeležilo 18 otrok iz celotne Slovenije, kar je za izvedbo takšnega kampa zelo dobra, ob enem pa tudi optimalna udeležba, saj smo ciljali na to, da bi bili otroci deležni več individualnega treninga ter posvečanja in učenja s strani trenerjev. Gre namreč za specifičen šport, ki se razlikuje od denimo moštvenih športov z žogo in je pravilna individualna priprava še toliko bolj pomembna. Gostimo namreč nadobudne mlade kolesarje, ki se relativno gledano šele spoznavajo s tem, v zadnjem času zelo popularnim športom – nekateri že trenirajo in so člani klubov, nekateri so ljubiteljski kolesarji. V ospredju pa je bilo predvsem druženje, navezovanje novih prijateljstev ter spoznavanje čudovite narave.«

Foto: Primož Cafuta

»Na Koroškem imamo odlične pogoje za gorsko kolesarjenje, kar pomeni, da ima veliko potenciala in kapacitete tudi kolesarski kamp, ki želimo, da postane tradicionalen. Veliko je idej in zamisli, kako lahko kolesarske ter ostale dejavnosti v prihodnje razširimo po celotni regiji in se tako povežemo z ostalimi ponudniki gorskega kolesarjenja ter ostalimi deležniki. Ob tem bi v naš kolesarski kamp ter na Koroško povabil vse ljubitelje gorskega kolesarjenja, naj preživijo poletne počitnice na Koroškem,« je še dodal Tim Kolar-Erat.

Foto: Primož Cafuta

Vse ponudbe, povezane z gorskim kolesarjenjem najdete na: https://www.visitravne.com/kategorija/flow-trail .