Finale oddaje Slovenski pozdrav v znamenju koroške družine

Oddaja Slovenski pozdrav programa RTV Slovenija bo tokrat še posebno zanimiva. Na tekmovanju Družina poje, ki poteka v okviru oddaje, bo v finalu nastopila tudi družina Kobolt iz Mežice. Pomerili se bodo proti družini Frančič iz Šentjerneja.

Koboltovi so do finala pometli s težko konkurenco. V zadnji oddaji, kjer so se prebili do današnjega finala, so nastopili z avtorsko skladbo Prelepi Sloveniji. Kot je v oddaji povedala Sara Kobolt, je pesem nastala za Slovenski pozdrav, v njej pa so želeli opisati ponos in hvaležnost, da lahko živijo v tako lepi deželi.

V skladbi se simbolika slovenstva izraža tudi skozi nabor inštrumentov, na katere člani družine igrajo, v oddaji pojasnjuje Sara. Diatonična harmonika je simbol slovenske narodno-zabavne glasbe, trobenta simbolizira slovenske pihalne orkestre, flavta klasično glasbo in večglasno petje kot simbol slovenskega zborovskega petja.

Pri nastopanju sodeluje celotna družina: oče Peter, mati Sara, hčerke Klara, Kristina in Anamarija ter sin Jakob. Peter in Sara sta sicer priljubljena zobozdravnika, v prostem času pa aktivna glasbenika, Sara med drugim igra tudi orgle v mežiški cerkvi. Finalna oddaja je na sporedu danes ob 20. uri na prvem programu RTV Slovenija, do takrat pa si lahko popoldan popestrite s skladbo Prelepi Sloveniji na spodnji povezavi.