Evropska unija v stripu

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je v sodelovanju s striparjem in Prešernovim nagrajencem Cirilom Horjakom izdala strip Moč Evrope, ki skuša na zabaven in radoživ način približati Evropsko unijo, njeno delovanje in konkretne prednosti, ki nam jih prinaša, mlajši generaciji, pa tudi širši javnosti.

Vljudno vas vabimo, da se nam v sredo, 10. aprila, ob 11. uri pridružite v razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika (Na Gradu 1, Ravne na Koroškem) na pogovoru z avtorjem Cirilom Horjakom in urednikom Andrejem Miholičem o nastajanju stripa, njegovem pomenu, prednostih evropskega povezovanja in pomenu aktivnega državljanstva, tudi v luči bližajočih se evropskih volitev 9. junija.

Vabljeni na prijeten pogovor, ki ga bo vodila Anja Zidar, urica prijetnega druženja nam bo minila, kot bi mignili.

Ilustrirano pustolovščino ciničnega Zevsa, idealistične Evrope in dijakov Sare in Tomaža najdete na policah vaše najljubše knjižnice, v digitalni obliki pa si jo lahko brezplačno pretočite tudi s spletne strani Urada EU za publikacije. Nekaj brezplačnih izvodov vam bo na voljo tudi na pogovoru v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika.

Se vidimo v sredo, 10. aprila.

Andrej Miholič in Ciril Horjak