Eva Boto v Mežici prvič samostojno in s prvim albumom

Korošica Eva Boto je na slovenski glasbeni sceni kljub njeni mladosti že uveljavljena pevka in marsikdo je bil presenečen, da bo Eva Boto imela to soboto v  Mežici svoj prvi samostojni koncert. Glede na stalno medijsko prisotnost so bili mnogi v zmoti, da je tudi s prvim samostojnim koncertom že opravila. Vse je enkrat prvič in v tem času se je nabralo že toliko njenih festivalskih zmag in tudi samostojnih pesmi, da jih je za eno zgoščenko z naslovom Ko najdeš sebe, ki je prav tako njena prva samostojna zgoščenka. Pesmi s tega ploščka bo Eva kajpak predstavila tudi v Mežici.

Eva Boto zadnje tedne uspešno nastopa v oddaji Znan obraz ima svoj glas, kjer je lahko pokaže ves svoj razkošni pevski talent. Foto: Instagram

Eva Boto iz Šentjanža pri Dravogradu se je povzpela v vrh slovenske zabavne glasbe leta 2012, ko je s pesmijo Verjamem, za katero je besedilo napisal novinar Igor Prikovič, glasbo pa Vladimir Graić,  zastopala slovenske barve na Evroviziji v Bakuju. Pred tem je za vstopnico za ta prestižni festival zmagala na domači Misij Evroviziji.  Od takrat dalje pa je tudi stalna znanka na slovenskih odrih in raznih festivalih, kolikor jih je v Sloveniji sploh še ostalo. Na Slovenski popevki je zmagala pred tremi leti s pesmijo Kaj je to življenje, letos pa je poletje zaključila z nastopom na Popevki skupaj z Gašperjem Rifljem s skladbo Dovolj je poletja.

V zadnjih tednih pa Eva Boto nastopa tudi v oddaji Znan obraz ima svoj glas na eni od slovenskih komercialnih televizij, kjer pa se vidi, da se samo zelo zabava, hkrati pa je z imitiranjem drugih pevcev ponovno opozorila na svoj razkošni pevski talent.

NK