Ena bolj iskanih knjig ta trenutek

Knjiga je bila v teh dneh javno predstavljena. Na njej je sodeloval avtor sam.

 

Na začetku predstavitve je avtor knjige Alejandro Peña Esclusa povedal, da je slovenščina že peti jezik, v katerega je bila knjiga prevedena. Predstavil je delovanje Sao Paulo Foruma, katerega ustanovitelja sta Fidel Castro in brazilski predsednik Luiz Inácio Lula da Silva. Moč foruma je dokazal z dejstvom, da kar 12 predsednikov iz Latinske Amerike prihaja prav iz tega foruma. V svojem uvodnem nagovoru je dejal, da forum promovira komunizem, ki dokazano uničuje države. Za primer je navedel svojo domačo Venezuelo. Kar 7 milijonov Venezuelcev je zapustilo Venezuelo (25 % populacije) zaradi komunističnega režima. Sao Paulo Forum je po njegovem mnenju močan tudi zaradi dejstva, da so z njim povezani karteli, ki se ukvarjajo z drogami. Omenil je, da je glavni namen foruma uničevanje krščanskih vrednot. Avtor knjige je izpostavil, da se mu zdi pomembno, da se Evropejci zavedajo, da je zgodba v Evropi podobna tisti v Južni Ameriki. Stranka Podemos v Španiji je bila v celoti financirana s strani Venezuelskega režima. Torej, vpliv foruma je prišel tudi v Evropo in tudi Slovenija je ogrožena.

Zaradi javnega opozarjanja na škodljive poteze socialistov je bil Alejandro Peña Esclusa tudi zaprt, njegova družina pa je zaradi tega tudi zelo trpela. Njegova hčerka ne bi bila danes tu z nami, če ne bi imela neprebojnega jopiča, ko je nacionalna garda streljala na njo.
Na koncu je dejal, da verjame, da se države, ki so trpele pod komunizmom, bolj zavedajo nevarnosti komunizma. Španija, Francija in ostale zahodnoevropske države nimajo te izkušnje in težje vse skupaj razumejo. Za zaključek je vse zbrane pozval, da se združijo in branijo tradicionalne vrednote.

Alejandro Peña Esclusa

”Naši otroci so napadeni. To je nova oblika vojskovanja. Napad ni usmerjen proti njihovim telesom, temveč proti njihovim dušam. Na desetine mehanizmov se uporablja za manipuliranje z mislimi mladih ljudi, da bi jim preprečili razlikovanje med dobrim in zlim. Gre za izkrivljanje vrednot in načel, da bi napadli resnico, ljubezen, družino in najbolj intimna prepričanja. Avtor pojasnjuje, kdo vodi to vojno in zakaj to počne. Najdragocenejši pa so njegovi predlogi, kako se pred to novo vrsto požara ubraniti Alejandro Peña Esclusa je strokovnjak za forum v Sao Paulu in je napisal že več knjig na to temo, tokrat pa nam predstavlja doslej neznani vidik. Vendar njegov pogled ni pogled akademika, temveč borca, ki to organizacijo obsoja že petindvajset let.” 

Carlos Sierra Galindo, predsednik zveze Verdad Colombia

Knjigo lahko naročite po spletu ali obiščete knjigarno Nova Obzorja v BTC (Ljubljana).