Društvo Inštitut 1. oktober je objavilo statut, poslovnik ustanovnega kongresa in program nastajajoče stranke

Spoštovane upokojenke, spoštovani upokojenci,delavci, mladi in vsi državljani Republike Slovenije.

 

Z današnjim dnem je društvo Inštitut 1. oktober na svoji spletni strani https://drustvo1oktober.si/objavilo statut, poslovnik ustanovnega kongresa in program nastajajoče stranke, kot ste se javno odločili na 8. vseslovenskem protestnem shodu.
Vabimo vas, da se pridružite javni obravnavi vseh treh dokumentov, jih dopolnjujete, predlagate in izpopolnite.
Na poseben e-mail [email protected] bomo do 15.12.2023 sprejemali mnenja vseh vas, jih preučili in dopolnili predlagano. Po tem datumu spremembe aktov ne bodo več mogoče. Hkrati vabimo, da posredujete predloge kandidatov za funkcije stranke:
-predsednika,
– člane Izvršilnega odbora,
-člane nadzornega sveta in delegate, ki bodo o predlogih glasovali na izredni seji pred kongresom v skladu s statutom.
Tudi te predloge pošljite na [email protected] do 15. 12.2023. Po tem datumu predloge ne bo možno posredovati. Želimo javno, plodno in konstruktivno sodelovanje. Kongres bo v januarju, poleg 80 delegatov iz občinskih odborov, ki bodo z glasovanjem potrdili dokumente in funkcionarje, bo vabljenih še 250 so-ustanoviteljev stranke. Po Zakonu o ustanovitvi stranke mora svojo pobudo na Upravnih enotah overiti vsaj 200 polnoletnih državljanov Slovenije . Obrazec je objavljen na spletni strani društva.
Bodite naši soustanovitelji, prvih 250 bomo povabili na kongres stranke. Skratka, zdaj gre zares, sodelujte in odločajte o prihodnosti države in nas samih.

Zbiranje ustanovnih članov stranke GLAS UPOKOJENCEV

Statut stranke GLAS UPOKOJENCEV

Program stranke GLAS UPOKOJENCEV

Poslovnik stranke GLAS UPOKOJENCEV

Predsednik:
Pavel Rupar