Dravograjski policisti so včeraj dopoldne ustavili voznika kolesa s pomožnim motorjem, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih
24. urah prejeli 338 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih. 24 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 1 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč z materialno škodo. Do prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškdovami je prišlo v Celju, kjer je voznik osebnega avtomobila na prehodu za peščce zbil peško, ki se je na srečo le lažje telesno poškodovala.

V Celju in Šentrjurju so policisti voznikoma, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozili.

Dravograjski policisti so včeraj dopoldne ustavili voznika kolesa s pomožnim motorjem, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1.12 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano 2.2 promili alkohola v krvi. Vozniku so prepovedali nadaljnjo ter mu izdali plačilni nalog v višini 1.200 €.

Kriminaliteta

V Celju so obravnavali drzno tatvino, kjer sta storilca vstopila v nezaklenjeno stanovansko hišo, jo preiskala ter odtujila 250 Eur, Ko sta storilca opazila, da je lastnik doma, sta pobegnila, vendar sta bila kmalu izsledena in prijeta s strani policistov.

V Velenju so policisti pridržali 23 letnega Velenjčana, ki je v Velenju iz parkirišča ene izmed osnovnih šol odtujil osebni avto Audi A4.

V Slovenskih konjicah je bilo vlomljeno v tri osebne avtomobile, lastniki iz vseh treh vozil pogrešajo manjše vstote gotovine.

Na območju Policijskih postaj Slovenske Konjice in Šentjur so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilcema so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.