Dravograjski policisti domačinu zasegli pištolo, drogo ter več pirotehničnih izdelkov, smodnika in tulcev napolnjenih z eksplozivom

Dravograjski policisti so  na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje opravili hišno preiskavo pri 18-letniku z okolice Dravograda.
Našli in zasegli so  pištolo, več zavitkov konoplje in hašiša ter predmete, ki se uporabljajo pri preprodaji in uživanju prepovedanih drog.

 

V prostoru prirejenem za izdelovanje razstreliva so našli in zasegli še 1.850 kosov prepovedane pirotehnike, 1 kg smodnika, 5 kg različnih snovi za izdelovanje eksploziva, 30 večjih tulcev napolnjenih z eksplozivom in vžigalno vrvico domače izdelave.

18-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Prav tako bodo zoper njega uvedli postopek o prekršku po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter postopek po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

PU Celje