Dr. Milan Zver: Vera Jourova, z dokumenti na plano!

Evropski poslanec dr. Milan Zver je 15. januarja 2024 s strani evropske varuhinje človekovih pravic Emily O’Reilly prejel dopis, v katerem je bilo jasno navedeno, da mora Evropska komisija nakasneje do 29. 1. 2024 odgovoriti na poslančevo zahtevo po objavi vseh internih dokumentov spornega obiska komisarke Vere Jourove v Sloveniji.

 

Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova pa vse do danes, torej tudi do roka, ki ga je postavila evropska varuhinja človekovih pravic ni odgovorila in je s tem formalno stopila v spor s še eno institucijo Evropske unije.

Dr. Zver se je ob tem odzval, da je zdaj že zdavnaj vsakemu jasno, da je bila misija Jourove v Sloveniji škandal brez primere, ki je omogočil brutalne čistke na RTV Slovenija, zato se ga odgovorni na Evropski komisiji na vse pretege trudijo prikriti. Evropski poslanec še meni, da zdaj, ko je jasno, da Evropska komisija ne spoštuje niti odločb ombudsmanke, od slednje zahteva odločnejše ukrepanje in sankcioniranje odgovornih v tej zgodbi, tudi preko sodišča EU. Nedopustno bi bilo, da bi postopek namenoma zavlekli do konca mandata Evropske komisije, še poudarja evropski poslanec dr. Milan Zver.