Dominik Zeme Pečnik dosegel zlato priznanje

Dominik Zeme Pečnik, mlad koroški harmonikar, ki je v preteklosti že požel številne nagrade, se je danes udeležil 16. mednarodnega harmonikarskega tekmovanja Avsenik. V svoji kategoriji B (do 16 let) je štirinajst letni Dominik dosegel zlato priznanje v igranju na diatonično harmoniko. Jutri ga čaka še tekmovanje na klavirski harmoniki.

V preteklosti je Dominik že večkrat posegal po najvišjih priznanjih- zlato priznanje na tem omenjenem tekmovanju, zlato priznanje na zlati harmoniki na Ljubečna, postal je absolutni zmagovalec na mednarodnem tekmovanju Panonia accordeon lansko leto.

Dominika se mnogi spomnite tudi po zapeti pesmi Sinko sprašuje (Očka moj), ki jo je posnel skupaj z ansamblom Zeme. Staršema Danijeli Zeme Pečnik ter Bojanu Zemetu se torej ni treba bati, da bi glasbena tradicija zamrla. »Sva zelo ponosna na Dominika, saj veva, da to domačo glasbo čuti in jo ima rad. To je najpomembnejše – da delaš to, kar imaš rad in si po možnosti še nagrajen za ves svoj trud« pravita njegova starša.

Čestitke tudi mentorju Robiju Novaku.

Jutri poročamo tudi o novem dogodku. Upamo na najboljše in dober nastop!