Dobrodelni izkupiček Grubinega memoriala družini iz Radelj ob Dravi

V spomin alpskemu smučarju Dragu Grubelniku je včeraj v Kranjski Gori potekal Grubin memorial. Dogodek z dobrodelno noto je potekal že tretje leto zapored, sredstva pa bodo letos namenili družini iz Radelj ob Dravi.

Drago Grubelnik iz Ribnice na Pohorju je bil eden najuspešnejših slovenskih alpskih smučarjev. V svoji bogati karieri je nastopil na treh olimpijskih igrah, in sicer leta 1998 v Naganu, 2002. v Salt Lake Cityju in v Torinu leta 2006. Njegov najboljši rezultat je tretje mesto v svetovnem pokalu v Wengnu leta 2000. Korošec, ki je treniral pri mariborskem Braniku, se je po končani tekmovalni karieri podal v trenerske vode, pred usodno prometno nesrečo je bil trener bolgarske smučarske reprezentance. 17. novembra 2015 je Grubelnik v avstrijskem Söldnu izgubil nadzor nad avtomobilom in z dvema sopotnikoma zgrmel v prepad kar 270 metrov globoko. Sopotnika sta preživela, Grubelnik pa je v bolnišnici umrl še isti dan.

Po kranjskogorski strmini tudi znani obrazi

Tretji Grubin memorial je bil v znamenju dobrodelnega veleslaloma, zbrana sredstva pa organizatorji vsako leto podarijo pomoči potrebnim. Letos bo sredstva prejela sedemčlanska družina iz Radelj ob Dravi. Gre za izkupiček od startnin in dobrodelnih prispevkov, dodatnih dva tisoč evrov pa bo podarila tudi Zavarovalnica Generali.

Glavni organizator dogodka, ki vsako leto na bele strmine Kranjske Gore privabi številne dobrodelneže – med drugim mnogo uspešnih slovenskih smučarjev in športnikov ter drugih znanih obrazov –, je Grubelnikov dolgoletni prijatelj in reprezentančni kolega Rene Mlekuž. S spustom po veleslalomski progi je Grubelnika počastilo mnogo prijateljev, med njimi so bili Ivica Kostelić, Jure Košir, Špela Pretnar, Urška Hrovat pa tudi znani glasbeniki, kot so Tomi Meglič, Gregor Skočir in Matjaž Jelen.

NK