Do cenejše elektrike s podpisom ali enim klikom

V dneh, ko je bila zaradi koronavirusa in ukrepa vlade aktualna tudi nižja cena električne energije, se je med ljudmi pojavljalo več vprašanj okoli elektrike, posebej, ko se je znižanju cene s strani vlade pridružila še družba GEN-I, ki je še dodatno za 15 odstotkov znižala ceno električne energije. Tudi med Korošci je spet postala aktualna menjava dobavitelja električne energije, ki je sicer možna že vrsto let, vse od časa, ko se je liberaliziral trg z električno energijo, vendar se med ljudmi še vedno poraja kakšno vprašanje, na katerega si ne znajo odgovoriti.

Tako je naš bralec iz Črne na Koroškem po naših zapisih o cenejši električni energiji pisal, ali je ta zamenjava brezplačna in kdo bo popisoval njegov električni števec na hiši, če zamenja dobavitelja. Sedaj je navajen na možaka z Raven na Koroškem, ki pride naokrog vsaj enkrat na leto. Ali bodo v primeru zamenjave dobavitelja z GEN-I hodili iz Ljubljane, Nove Gorice  ali Krškega? Kako je to urejeno, je spraševal?

V GEN-I so nam odgovorili, da je menjava dobavitelja povsem brezplačna,  kar pa skrbi našega bralca, pa so iz GEN-I odgovorili: »Odčitavanje števca bo enako kot pred menjavo! Za tovrstne odčitke skrbi izvajalec nalog distribucijskega operaterja – ne glede na to, katerega dobavitelja ste izbrali,« ter hkrati dodali, da je sam postopek zamenjave zelo enostaven.

Izpolniti je treba spletni obrazec s spletne strani (https://www.pocenielektrika.si/) za menjavo dobavitelja ali naložiti  sliko oziroma pdf zadnjega računa za elektriko. Na osnovi posredovanih podatkov bodo v nekaj dneh v podpis prejeli dva izvoda pogodbe in ostalo dokumentacijo, seveda je te dokumente treba podpisati. Oba podpisana izvoda pogodbe je v priloženi kuverti z že plačano poštnino treba poslati na GEN-I, ki po uspešno izvedeni zamenjavi obvestili z dopisom vrne tudi en izvod podpisane pogodbe.

Kdor želi elektronsko sklepanje pogodbe, bo na obrazcu to ustrezno označil in bo na  elektronski naslov prejeli vso pogodbeno dokumentacijo, kjer nato samo z enim klikom uredi vse potrebno za zamenjavo dobavitelja. Pri izpolnjevanju in vseh ostalih informacijah pa vodijo tudi svetovalci na brezplačnem telefonu 080 15 58.

Občanka iz Raven na Koroškem nas je v sporočilu preko facebooka vprašala, ali in kako mora o zamenjavi dobavitelja obvestiti dosedanjega dobavitelja elektrike. V GEN-I pravijo, da je s podpisom pogodbe stvar že opravljena. Prekinitve dosedanjih pogodb in za vse druge postopke v njenem imenu poskrbijo njihove ekipe.

Starejša gospa iz Vuzenice pa je poklicala in vprašala, ali je ob zamenjavi dobavitelja nujen kak poseg v omrežje ali napeljavo?  Seveda ne, zato niso potrebni nobeni posegi na napeljavi ali omrežju.