Ditka Čepin z novo poletno skladbo

Mlada koroška glasbenica Ditka Čepin je pred dnevi predstavila novo uglasbitev poezije Ferija Lainščka. Aranžma razgibane in vesele skladbe z naslovom Po poljube pa je delo njenega očeta Gorazda Čepina.

Skladbe Ditke Čepin in Ferija Lainščka že lep čas navdušujejo in bogatijo slovensko glasbeno sceno, pred nekaj dnevi pa sta izdala novo z naslovom Po poljube. Je vesela ljubezenska pesem, za poletno melodijo pa je poskrbel Ditkin oče Gorazd Čepin, ki z njo sodeluje seveda že od njenega samega začetka glasbene kariere.

Do sedaj sta z očetom uglasbila pesmi Toneta in Marka Pavčka, Cirila Zlobca in Ferija Lainščka, o začetkih in samem sodelovanju s Ferijem pa smo se z Ditko pogovarjali v intervjuju za naš portal, v katerem pove, da so se s Ferijem zares dobro ujeli in skupaj ustvarjajo neko posebno zgodbo, ter da se na tej poti zelo dobro počuti. Feri »je bil nad uglasbitvijo zelo navdušen, potem pa je kmalu sam predlagal, da uglasbiva še kakšno njegovo pesem. Spontano smo začeli skupaj nastopati, kmalu pa so se nastopi preoblikovali v glasbeno-literarne večere, s katerimi se sedaj predstavljamo po vsej Sloveniji.«
Intervju si lahko preberete na spodnji povezavi:

Intervju z Ditko: Ni taka, kot drugi

NK