Destinacija Koroška z enotnim nastopom na sejmu Alpe Adria

Na letošnjem sejmu Alpe Adria se je Koroška predstavljala enotno – združili so se predstavniki turistične ponudbe Mežiške, Dravske in Mislinjske doline ter Geopark Karavanke. V četrtek je potekalo tudi potopisno predavanje s kolesarjenja po Dravski kolesarski poti.

Od 30. januarja do danes, 2. februarja, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal sejem Alpe Adria – sejem turizma, kampinga in karavaninga). Regionalna razvojna agencija za Koroško (RRA Koroška) je tudi letos pozvala k sodelovanju predstavnike celovite turistične ponudbe Koroške regije, ki zajema Mežiško dolino, s čezmejnim UNESCO Geoparkom Karavanke, ter Dravsko in Mislinjsko dolino, z zahodnim Pohorjem.

Destinacija Koroška se je tako predstavila enotno. Takšni sejmi so odlična priložnost za promocijo regije ter pletenje novih vezi, menijo na RRA Koroška. “Mnogi se zavedajo, da je Koroška res prava zakladnica presenečenj, nekakšen skriti zaklad narave, kjer se je moč umakniti iz urbanega vrveža v spokojnost mogočnih koroških gozdov in alpskih dolin ter aktivno in z vsemi čuti doživljati pristne dragocenosti, ki sta jih izoblikovala narava in človek,” dodajajo.

Sicer pa je v četrtek v okviru sejma potekalo tudi potopisno predavanje s kolesarjenja po trasi Dravske kolesarske poti v Sloveniji in na Hrvaškem, ki je za razvoj turizma na Koroškem izjemnega pomena. Predavanje sta izvedla Karmen Razlag iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje in Uroš Rozman iz RRA Koroška, ki sicer tudi uspešno koordinira aktivnosti v zvezi s projektom.