Darko Sahornik oproščen, sedaj bo tožil on

Lokalne volitve na Muti so vedno zelo razburljive, in tudi volitve za župana in v občinski svet oktobra 2014 še niso šle povsem v pozabo. Takrat je bil izid zelo tesen. Mirko Vošner, sedanji župan, je dobil 996 glasov oziroma 51,50 odstotka glasov občanov, ki so se udeležili volitev, protikandidat Darko Sahornik pa 938 glasov, kar je 58 glasov manj, v odstotkih pa je to pomenilo 48,50 odstotka.

Anonimne ovadbe zoper Sahornika

Ravno v dneh pred lokalnimi volitvami je bil Sahornik medijsko najbolj izpostavljena osebnost na Koroškem, saj je hodil od policije do sodišča. Bil je osumljen kaznivega dejanja jemanja  podkupnine po 1. odstavku 262. člena Kazenskega zakonika, na Komisijo za preprečevanje korupcije je bila vložena anonimna prijava okrog projekta odvajanja in čiščenja odpadne vode v porečju reke Drave ter za pogodbo o skladiščenju tehnološke in strojne opreme za čistilno napravo, kar je KPK predala v obravnavo policiji. Gre za evropski projekt, ki je bil grajen z evropskimi sredstvi, Sahornik pa je bil v njem s svojim podjetjem Daro koordinator med občinami Zgornje Dravske doline ter izvajalcem oziroma investitorjem.

Tožilka zavrnila pregon zoper Sahornika

Namesto volilne kampanije se je v Sahornik v medijih zagovarjal, da ni naredil nič kaznivega, očitno pa mu nekateri volivci niso verjeli. Tožilka mag. Branka Brinar pa je pred nekaj tedni kazenske ovadbe zavrgla in zaključila pregon zoper Sahornika.

Darko Sahornik pravi, da mu je bila s temi anonimnimi ovadbami in medijskimi zapisi na predvečer lokalnih volitev narejena velika škoda, in v tem tudi vidi razlog, da mu je za izvolitev župana zmanjkalo le nekaj deset glasov. Sahornik pravi, da dobro ve, kdo je vlagal anonimne ovadbe in pisal anonimna pisma, da bi škodoval njegovemu osebnemu ugledu in politični poti, zato bo te dni vložil tožbe zaradi krivih ovadb. Dodaja, da so pisci anonimk in ovadb tokrat šli prek vseh meja, in prepričan je, da ima dovolj dokazov, da bo sedaj kazen doletela tiste, ki so mu škodovali s svojim početjem.

N.K.