Danes zadnji krog v prvi slovenski rokometni ligi

Danes bo v  Slovenj Gradcu zadnje dejanje letošnje zelo uspešne sezone v Liga NLB. Domači RK Slovenj Gradec se bo v Športni dvorani ob 18.uri v zadnjem krogu sezone 2021/22 pomeril z Gorenjem iz Velenja. Vabljeni na dogodek za celotno družino, kjer ne bo manjkalo ničesar, kar naše dogodke dela več od navadne športne tekme Po tekmi bo vse prisotne s čevapčiči Mesarije Cehner pogostilo podjetje Gradbeništvo Temnikar, pred in med tekmo pa bodo na voljo animacije in poslikava obraza za vse najmlajše.

 

Danes je med drugim zelo poseben dan, zadnjo tekmo bodo v dresu belo modrih odigrali Fili Banfro, Blaž Kleč, Rok Golčar, Matic Petrić in Valentino Soldo. Od dresa se po sezoni poslavljajo tudi Teo Jezernik, Nino Komar in Tilen Grobelnik. Po 4 letih se od mesta predsednika poslavlja g. Samo Lampret, ki je leta 2018 prevzel vodenje kluba. Klub se je takrat zopet znašel v rdečih številkah. G. Lampret je oblikoval nov upravni odbor, in bil s svojim podjetjem in delovno vnemo razlog, da so potencial vlaganja v klub spoznali tudi drugi sponzorji in občina z županom g. Tilen Klugler. Proračun kluba se je v štirih letih praktično potrojil, klub pa se je zopet vrnil v 1. NLB Ligo. Finančna stabilnost je omogočila, da so se v klub vrnili najboljši domači igralci, in klub zopet pogleduje proti najvišjim mestom v Sloveniji. Danes je slovenjgraški rokometni klub eden najbolje organiziranih slovenskih klubov, kar nam priznavajo tudi širom po Sloveniji in Balkanu, na naših tekmah se zbere največje število posameznikov in družin, ki lahko uživajo v kvalitetnih športnih dogodkih za celotno družino.

Jasno je, da v Slovenj Gradcu ne gre zgolj za rokometni klub, ampak športno inštitucijo. V enem izmed govorov je g. Lampret dejal, da bo popolnoma zadovoljen le takrat, ko bo RK Slovenj Gradec državni prvak. Še vedno smo daleč od tega, a prvi korak je v zadnjih štirih letih sigurno bil narejen z mislijo vas vse tukaj, ki vam je rokomet v Slovenj Gradcu več kot šport. Zatorej vas še zadnjič v sezoni povabimo, da napolnimo dvorano in navijajmo za domače bojevnike.

Športni Pozdrav!