Danes ob 21.h igrajo odbojkarji Slovenije na SP četrtfinalno tekmo proti Ukrajini

Vse bližje smo končnici svetovnega prvenstva. Dvoboji so sedaj vse bolj zanimivi. Nas seveda najbolj zanima drugi današnji dvoboj četrtfinala med Slovenijo in Ukrajino. Mene tudi, ker mojih Srbov ni več, seveda mi je žal, ampak Argentinci so v tem dvoboju res prikazali odlično odbojko. O tem, da je v izločilnih dvobojih vse mogoče, pa sem že govoril.
Kar se tiče Slovenije menim, da je danes na tekmi z Ukrajino absolutni favorit. Ukrajina je po mojem svoj maksimum dala na tekmi z Nizozemsko. Verjamem, da imajo Ukrajinci danes male možnosti za zmago. Še posebej v ‘norem’ vzdušju, ki ga bodo navijači Slovenije priredili v Stožicah. Vseeno pa previdnost ni odveč, čeprav bi bil res čudež, da Slovenci ne grejo na top 4 na Poljsko.
Francija in Italija bosta igrali zelo zanimivo tekmo. Majhno prednost dam Francozom, pričakujem, da bodo oni igrali polfinale s Slovenci. Mislim, da imajo v tem dvoboju večje možnosti kot Italija. Slovenija pa bo potem v polfinalu imela možnost, da se Francozom maščuje za poraz v skupinskem delu tekmovanja.
V drugem polufinalu vidim Poljsko in Brazilijo, čeprav so Argentinci pokazali, da so nepredvidljivi. ZDA so vedno resna ekipa, toda Poljska je kot kot domačin favorit.
V vsakem primeru bodo tekme četrfinala prava poslastica za gledalce, uživali bomo v odlični odbojki.