Danaja Grebenc je postala mladinska svetovna prvakinja v igranju na diatonično harmoniko 2023

Dravograjčanka Danaja Grebenc je na svetovnem prvenstvu v igranju na diatonično harmoniko postala svetovna mladinska prvakinja. Tekmovanje je potekalo v Italiji, za Danajo je to skupno že peti naziv svetovne mladinske prvakinje, za kar ji iskreno čestitamo! Njen mentor Klemen Rošer je ob velikem uspehu za naš portal povedal naslednje:

 

 

“Svetovno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko je potekalo 26-ič zapored v organizaciji italijanske harmonikarske zveze A.M.I.S.A.D. Gre za eno najprestižnejših tekmovanj na svetu v igranju na diatonično harmoniko, kjer so zmagali številni, danes zelo uveljavljeni mojstri diatonične harmonike. Danaja je na tem tekmovanju zmagala drugič. Poleg tega je pred leti zmagala naziv mladinske svetovne prvakinje tudi na tekmovanju pod okriljem avstrijske harmonikarske zveze HVÖ, dvakrat pa je zmagala naziv mladinske svetovne prvakinje pod okriljem CMA svetovne konfederacije za harmoniko iz Francije. To je tako njen peti naziv mladinske svetovne prvakinje, kar si upam trditi, da je največkrat osvojen naziv v zgodovini igranja diatonične harmonike. V imenu Glasbene šole Rošer izrekam Danaji iskrene čestitke. Vesel sem, da sem njen mentor in da ji lahko na tej poti pomagam.”

Danaja je poleg petih nazivov mladinske svetovne prvakinje dosegla že nazive absolutne zmagovalke Zlate harmonike Ljubečne, dvakrat absolutne državne prvakinje, absolutne prvakinje tekmovanja za veliko nagrado Avsenik, vsega skupaj je do sedaj osvojila 150 nagrad.