Čustveno slovo Tine Maze

Tinino slovo ni bil klasičen spust po pohorski strmini. Namesto boja za dober rezultat se je odločila, da se po poti do cilja zahvali ljudem, ki so prispevali h graditvi njene izjemne kariere, v ciljni areni pa se je zahvalila še množici navdušenih podpornikov. Seveda tudi tokrat niso manjkali Črnjani in drugi navijači Tine s Koroške.

Smučarka s 26 zmagami v svetovnem pokalu, 13 medaljami s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger ter rekorderka po številu točk v eni sezoni svetovnega pokala se je poslovila v slogu velikih. Kmalu po obetavnem štartu se je Mazejeva ustavila ter objela svojega trenerja in življenjskega sopotnika Andreo Massija, na sredi strmine na Pohorju pa se je z objemom zahvalila še preostalim članom ekipe. Tik pred ciljno črto se je Tina ustavila, snela smuči in jih v pozdrav vsem navijačem, ki so jo podpirali pri njenih dosežkih, dvignila v zrak ter zakorakala čez ciljno črto.

Na mariborskem Pohorju se je zbralo okoli 15.000 podpornikov smučark, številni pa so na dogodek prišli prav zaradi zadnje tekme Tine Maze. Hvaležna za vso podporo in spodbude skozi celotno kariero je bilo njeno slovo nabito s čustvi.

Jon Petek