Črna zopet mesto snežnih skulptur

Včeraj je v Črni na Koroškem potekala 28. prireditev Gradovi kralja Matjaža. Snežne skulpture je izdelovalo preko trideset ekip, po glasovanju občinstva pa je slavila ekipa iz Male Nedelje.

Foto: Črna na Koroškem

Po oceni strokovne žirije je najlepšo snežno skulpturo izdelala ekipa Ledeni čudaki s sneženo trodimenzionalno razglednico Črne na Koroškem, drugo mesto so si prislužili člani ekipe Študentska delovna brigada, ki so kralja Matjaža posadili kar v pisarno, tretje mesto pa Strychine rats. Na Matevžavih travnikih pa v znamenje črnjansko-kitajskega prijateljstva stoji tudi sneženi kitajski zid.

Foto: Črna na Koroškem

Pri gradnji snežnih gradov je sodelovalo 35 ekip, kar je sicer manj kot v prejšnjih letih, a v Črno na Koroškem številne obiskovalce privabi pester spremljevalni program – poleg laserske in ognjene predstave je zbrane zabavala priljubljena slovenska glasbena skupina Rok’N’Band.

Danes bo program osredotočen predvsem na najmlajšo publiko, za katere organizatorji pripravljajo zanimive otroške animacije, lutkovne predstave, pesmice, iskanje skritega zaklada, možnost jahanja in drugo. Podelili bodo tudi nagrade za najboljša likovna in literarna dela na temo kralja Matjaža, ki so jih ustvarjali učenci slovenskih osnovnih šol.