Covid-19 katastrofa na Koroškem: umrlo 76 ljudi, po umrljivosti med regijami na prvem mestu!

Zadnji podatki epidemije covid-19 kažejo za Koroško porazne podatke. Iz regije, ki je na področju epidemije kar nekaj časa bila precej zdrava oaza, je sedaj postala zaskrbljujoča regija, kajti covid-19 sledilnik kaže, da je na sto tisoč prebivalcev Koroška na vrhu po umrljivosti. Po zadnjih podatkih je na Koroškem zaradi covid-19 umrlo 78 oseb, kar pomeni 107,4 na sto tisoč prebivalcev.

 

Na našem portalu smo 1. decembra objavili prispevek (https://e-koroska.si/na-koroskem-zaradi-covid-19-umrlo-ze-38-oseb/), kako  je epidemija covid-19 do začetka decembra terjala 38 žrtev, na današnji dan pa se je to število podvojilo, umrlo je že 76 oseb.  Prvo žrtev epidemije so na Koroškem zabeležili 13. aprila, do druge, 13. oktobra, pa je minilo pol leta. Nato pa strma rast do 1. decembra in  žalostni ter zaskrbljujoči podatki, ki jih je statistika zabeležila v zadnjih desetih dneh.

Vir: Sledilnik Covid-19

Ta porast mrtvih, pri katerih je bil eden od razlogov za smrt tudi covid-19, se kaže tudi v statistiki umrljivosti na sto tisoč prebivalcev, kjer je Koroška sedaj med slovenskimi regijami na prvem mestu s 107,4 umrlih na sto tisoč prebivalcev. V tej žalostni statistiki ji sledi Posavska regija in JV Slovenija, v teh težkih časih pa se najboljše držijo v Primorsko-notranjski in Obalno-kraški regiji. Pri slednji je zaradi covid-19 umrlo petkrat manj oseb na sto tisoč prebivalcev kot pa na Koroškem.

Vir: Sledilnik Covid-19