Članska odbojkarska reprezentanca Slovenije nas navdušuje že desetletje

Članska odbojkarska reprezentanca Slovenije nas navdušuje že desetletje. Iz leta v leto premikajo meje mogočega, po vseh uspehih na preteklih prvenstvih so letos z odliko opravili z Ligo narodov, kjer igrajo najmočnejše reprezentance na svetu.

 

Z enajstimi zmagami in zgolj enim porazom so se na Final 8 podaji iz najvišje pozicije. Skozi VNL so si priigrali celo 3.mesto na svetovni jakostni lestvici, kar je za kolektiv iz male Slovenije izjemen uspeh. Najpomembnejše pa je, da si je reprezentanca z visokim mestom na lestvici FIVB priigrala nastop na Olimpijskih igrah v Parizu, kjer bo nastopilo zgolj 12 reprezentanc. Žreb je našim fantom namenil skupino A, kjer bodo ob gostiteljici OI Franciji še Kanada in Srbija. Skupina z neugodnimi in kvalitetnimi nasprotniki. A ob nivoju igre, ki ga je naša reprezentanca kazala to poletje in s kančkom športne sreče, sem mnenja, da se jim bo uspelo uvrstiti v izločilne boje.

Med tem je Liga narodov že končana, naši fantje so sicer izgubili polfinale z Japonci s 3:0, a je bil obračun zelo izenačen, Japonci pa so z izjemno borbenostjo v samih končnicah oteževali zaključke napadov našim fantom, ki so naredili tudi kakšno napako preveč v samih končnicah. Podobna zgodba je bila tudi v tekmi za 3.mesto proti Poljakom. V prvem nizu so v sami končnici zapravili nekaj priložnosti, kar so Poljaki izkoristili, se v nadaljevanju razigrali in slavili s 3:0. Omeniti velja, da je na zaključnem turnirju lige narodov bila naša reprezentanca edina, ki je odigrala tri tekme v treh dnevih, zato je tudi utrujenost naredila svoje. Tu lahko mirno s prstom pokažemo tudi na organizatorje. Kljub 4.mestu lahko igralcem in strokovnemu štabu čestitamo za uspešne nastope na tekmah lige narodov.
Vsi, ki smo na kakršenkoli način povezani z odbojko smo lahko zelo ponosni na rezultate naše članske izbrane vrste in bomo fante še naprej podpirali. Vsi skupaj pa se lahko veselimo prvih nastopov odbojkarske reprezentance na Olimpijskih igrah, kjer bodo reprezentantje zelo motivirani. Glede na težko pot, ki so jo skozi desetletje prehodili do tako želenih Olimpijskih iger pa bi bila medalja sanjski zaključek olimpijske pravljice. Sanje o medalji pa bodo žive do začetka in verjamem, da tudi do konca iger v Parizu.