Člani Fužinarja so se s porazom poslovili od 2.SNL, mladinci po 40.letih znova v 1.SMNL

NK Fužinar se po sedmih letih poslavlja od druge lige. V zadnjem krogu so Ravenčani gostovali v Beltincih. Tekma za Ravenčane ni več odločala o obstanku, domači Beltinci so bili boljši in zmagali s 6:2. Tokrat so priložnost za igro dobili tudi nekateri igralci, ki so v prvenstvu manj igrali.

 

Na včerajšnji tekmi se je najbolj izkazal nekdanji igralec Fužinarja Jakov Katuša, ki je trikrat zadel mrežo Fužinarja in sicer v 6., 43. in 55.minuti. Za domače so bili uspešni še Tian Kosi v 26., Gašper Černe v 56. in Luka Sočič v 78.minuti.

Gole za Fužinar sta dala Kan Kovač v 40.minuti iz enajstmetrovke in Petar Čuić v 73.minuti.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec, ki je v vseh sedmih sezonah vodil moštvo Fužinarja, je po tekmi povedal naslednje:

“Zadnja drugoligaška tekma je za nami. Žal smo visoko izgubili, poraz kot poraz, nič ne de. Mi smo se bolj orientirali na današnjo odločujočo mladinsko tekmo proti Dravi na Ptuju, da pridemo iz tekme brez poškodb, kartonov.

Sezona je bila turbulentna, ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki so nam v teh sezonah na kakršen koli način pomagali, da smo lahko igrali v drugi ligi. Življenje gre naprej, sedaj se moramo spopasti z novimi izzivi v tretji ligi.”

V odločilni tekmi za napredovanje v prvo slovensko mladinsko ligo pa so mladinci Fužinarja na Ptuju premagali Dravo z 2:1. Zadela sta Damjan Vukolič v 16. in Ikenna Divine Igwe v 75.minuti, domači so preko Klemna Mlakarja znižali v 89.minuti. Izjemen uspeh generacije mladincev Fužinarja, ki se po točno 40-ih letih vračajo v prvo ligo.

Mladince Fužinarja sta na današnji tekmi vodila Mihael Bukovec in Nino Kučej, slednji je bil po tekmi seveda prezadovoljen:

“Na tekmo smo se cel teden pripravljali. Nasprotnika smo dobro poznali in v tekmo smo vstopili odločni in žejni zmage. Trener Buki je ekipo več kot odlično pripravil. ČESTITAM v prvi vrsti igralcem, za vse kar so dali klubu v tej sezoni. Čestitam in zahvaljujem se vsem staršem, ki so nam vsem stali ob strani in nas podpirali v dobrem in slabem. Posebne pohvale in čestitke pa vsem trenerjem, ki so z temi igralci v tej sezoni delali. Gre za največji uspeh nogometne šole Fužinar v zadnjih 40 letih, ko se je na Ravnah nazadnje igrala prva mladinska liga. V klubu smo preponosni na fante.”