Časovnica gradnje 3. razvojne osi se zamika

Včeraj je na Ministrstvu za infrastrukturo, po kar enem letu, potekal sestanek koordinacijskega odbora, ki spremlja gradnjo 3. razvojne osi na Koroško.

 

 

Pristojni iz družbe DARS so podrobno predstavili potek projekta 3. razvojne osi. Na odseku Velenje – Slovenj Gradec se ugotovi, da je sklop Gaberke zaključen. Medtem, ko na odseku Jenina (sklop F) pri Slovenj Gradcu gradbena dela potekajo s polletno zamudo. Predviden rok izgradnje je namreč 24 mesecev. Če je bilo na srečanju novembra lani poudarjeno, da bo odsek Velenje-Slovenj Gradec zgrajen do leta 2026, pa je bilo v zaključkih včerajšnjega srečanja ugotovljeno, da bo do decembra letos predstavljena novelirana časovnica gradnje, ki bo zajela celoten odsek severnega kraka 3. razvojne osi, prav tako pa odseka od Slovenj Gradca proti Dravogradu in naprej proti Prevaljam, kjer poteka postopek prostorske umestitve 3. razvojne osi. Konkretne informacije o dinamiki gradnje 3. razvojne osi bodo natančneje znane konec letošnjega leta.

Ob teh okoliščinah so se predstavniki iniciative HOČ`MO CESTO! odločili, da se v prihodnjem tednu sestanejo in dogovorijo o obuditvi aktivnosti nekdanje Mladinske iniciative za 3. razvojno os. O zaključkih bo javnost seznanjena.