Čarobni december na Ravnah na Koroškem

Čarobni december na Ravnah na Koroškem se bo začel praznično, saj bodo v petek, 1. decembra ob 17.00 uri svečano prižgali lučke na mestnem platoju. Poleg tega se obeta niz dogodkov, ki bodo še dodatno obogatili najlepši čas v letu, napovedujejo pri ZKŠTM Ravne. Tradicionalni del decembrskega programa na mestnem platoju vključuje Miklavževanje, adventno tržnico, ognjeno ulično predstavo ter prihod Božička.
Za ljubitelje adrenalina bo na voljo izziv v obliki teka po 150 stopnicah, imenovanega 9. Miklavžev tek po CIK CAKU, ter 30. Silvestrski tek na Javorniku, ki vljudno vabita vse športnike.
V dvorani OŠ Prežihovega Voranca bosta potekala dva koncerta: Miklavžev koncert s Koroškimi simfoniki ter Božično-novoletni koncert Pihalni orkester železarjev Ravne. Ravne bodo ponovno obiskali tudi Krampusi “ROTE TEUFEL” Tallach, ki bodo dodali svoj pridih skrivnostnosti in tradicije.
Poleg tega pa se obeta vrsta koncertov in gledaliških predstav, ki bodo popestrile praznično vzdušje za na konec pa boste lahko preživeli najdaljšo noč v letu na prostem s skupino Abuhi.