Calcit Volley v prvi tekmi četrtfinala premagal Fužinar

Po zmagi za obstanek v 1.A DOL nad Šoštanjem Topolšico se prvenstvo za odbojkarje Fužinarja nadaljuje. V četrtfinalu je njihov nasprotnik slovenski podprvak Calcit Volley iz Kamnika. Prva tekma četrtfinala je bila odigrana sinoči. Kamničani so zmagali s 3:0 (25:14, 28:26, 25:14). Ravenčani so se predvsem v drugem nizu dobro upirali favoriziranim domačinom, imeli so dve zaključni žogi, vendar na žalost niso uspeli. V sredo se bosta na Ravnah ekipi zopet pomerili. Tekma se bo pričela ob 19.uri v dvorani OŠ Prežihovega Voranca, vabljeni vsi ljubitelji odbojke!

 

Izjava trenerja Fužinarja Bogdana Veličkovića:

“Čestitke ekipi Calcita za prvo zmago v četrtfinalni seriji DP Slovenije. Seveda je to pričakovano, ker so podprvaki države in tudi pokalni podprvaki. Mi smo na to tekmo prišli sproščeni, odločeni, da po napeti in težki sezoni malo tudi mi uživamo v tej igri, katero imamo vsi zelo radi. Po veliki zmagi v Šoštanju nam je “padel kamen od srca”, saj smo svoj cilj za to sezono naredili.

V prvem in tretjem nizu nismo bili kos močni ekipi Calcita, v drugem pa sta nam ravno ta sproščenost in uzivanje dali samozavest, da odigramo odlično in bili smo zelo blizu, da niz dobimo. Imeli smo dve zaključni žogi, ampak so Kamničani s svojimi izkušnjami na koncu niz le dobili. 

Vabim vse naše navijače, odbojkarske navdušence, pa tudi vse Korošce, ki imajo radi odbojko in naše ‘pobe’, da pridejo na povratno tekmo in še enkrat pozdravijo ekipo, ki je obdržala Fužinar v vrhu slovenske odbojke ter zagotovila Korošcem, da tudi naslednje leto gledajo vrhunsko odbojko na Ravnah. Mi pa bomo spet odigrali sproščeno in bomo uživali v odbojki!”