Bravo koroški gostinci, inšpektorji brez pripomb

Slovenski inšpektorji, ki sodijo pod Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, so v začetku meseca  novembra  obiskali 951 gostiln slovenskih gostinskih lokalov, ob tem pa izdali 239 ureditvenih odločb in 28 gostiln celo začasno zaprli. No, večina teh gostiln je te dni že odprla svoja vrata, saj so gostinci nepravilnosti že odpravili. Prav pa je, da je javnost seznanjena, za katere gostinske lokale velja previdnost, preden v njih stopimo in si naročimo kaj za pojest.

In kar je razveseljivo, na tem zemljevidu ni nobenega koroškega gostinskega lokala. Naši gostinci torej dovolj dobro skrbijo za higieno v svojih lokalih, za razliko od nekaterih gostiln, kjer so inšpektorji naleteli na klavno podobo. Celo takšne, kjer so bili pod pultom mišji iztrebki, da ne govorimo o tem, da je kar več slovenskih gostiln imelo  odpadajoč omet, umazane stene, celo manjkajoče kose sten ali stropa, plesen v skladiščnih prostorih, pajčevine, umazane hladilnike, marsikje so se kopičili odpadki, stara hrana  in ostala krama, bili so primeri, ko so gostinci živila skladiščili kar na tleh.

Paleta nepravilnosti je bila res raznolika, zato koroškim gostincem, ki se tokrat niso znašli na tem klavrnem seznamu, lahko kličemo – BRAVO.