Bo Rimski vrelec končno dobil novega lastnika?

Aktivno reklamiranje kompleksa Rimski vrelec je obrodilo sadove, za lokacijo je zainteresiranih več investitorjev. Bo Rimski vrelec končno z novim lastnikom?

Korošci že desetletja spremljamo klavrno podobo nekoč veličastnega letovišča s kopališčem, ki vedno bolj propada in kazi idilično podobo doline pod Uršljo goro. Propadajoči kompleks, katerega zlati časi segajo v začetek 20. stoletja, je ponujal kar 35 postelj, hladne in tople kopeli, imeli so celo svojega zdravnika. Mineralna voda, polnjena pri tamkajšnjem izviru, je slovela kot najboljša namizna voda na Avstro-Ogrskem. Kot kaže, se po dolgem iskanju zainteresiranega kupca končno nasmiha sreča.

Dober reklamni oglas očitno seže v deveto vas, saj se po organizirani promocijski akciji z izdajo kataloga in obiska ravenskega župana Tomaža Rožena na Kitajskem poleg Kitajcev za kompleks zanimajo tudi Italijani in Nemci. Slednji so Kotlje že obiskali, sledijo še obiski drugih potencialnih kupcev.

So investitorji zainteresirani zaradi izvira mineralne vode?

Občina Ravne na Koroškem je za učinkovito promocijo lokacije izdala prodajni katalog oziroma investicijski elaborat, natisnjen v slovenščini, nemščini in angleščini. Na slabih 50 straneh so predstavili praktično vse informacije, ki jih potrebuje investitor, in seveda poslovne priložnosti, ki jih nudi Rimski vrelec, od zgodovine, obsega urejanja in mineralne vode do ocene višine investicije, simulacije poslovanja, dodali so celo scenarije poslovanja hotela v prvem letu obratovanja.

Kaj bo morebitni kupec z lokacijo napravil, še ni povsem znano, čeprav investicijski elaborat opredeljuje večji hotel z več sto posteljami. Za investitorje je zanimiv tudi izvir mineralne vode, ki danes bolj ali manj sameva, kakovostno vodo točijo le okoliški prebivalci.

Poskus prodaje že padel v vodo

Spomnimo, Občina Ravne na Koroškem je bila pred leti že tik pred prodajo kompleksa, za nakup je izjemno zainteresiran deloval ruski zdravnik Musa T. Abidov. Občina je ta kompleks prodala za 480 tisoč evrov, v pogodbi pa je bilo tudi dogovorjeno, da bo Rus v propadajoči objekt investiral 2,3 milijona evrov. Tako bi na lokaciji Rimskega vrelca zrasel nov moderen rehabilitacijski center, v katerem bi delovala mednarodna ekipa zdravnikov, poleg tega pa bi nov hotel nudil 22 sob. Ruski investitor je načrtoval tudi vzpostavitev polnilnice za mineralno vodo, katere izvir je dobil z nakupom zemljišča.

JP