Avstrija pozvala državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške

Avstrija je zaradi naraščanja števila uvoženih okužb z novim koronavirusom iz Hrvaške danes pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz te države. Poleg tega od ponedeljka odsvetujejo vsa nenujna potovanja v to državo, so za avstrijsko tiskovno agencijo APA danes povedali na avstrijskem zunanjem ministrstvu.

Od ponedeljka bo vstop v Avstrijo za tiste ki se bodo vračali iz Hrvaške, mogoč le ob predložitvi negativnega testa na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Mogoče se bo odločiti tudi za domačo karanteno, a bo tudi v tem primeru obvezno v 48 urah opraviti test na koronavirus – in sicer na lastne stroške. V karanteni bo treba ostati do predložitve negativnega rezultata testiranja.

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 282 novih okužb s koronavirusom, s čimer je število na novo okuženih prvič po več mesecih preseglo 200. Minister za zdravje Rudolf Anschober je pojasnil, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Na avstrijskem Koroškem je bilo denimo od 22 v četrtek potrjenih okužb kar 16 povezanih s Hrvaško. Tudi na Tirolskem so v zadnjih dneh potrdili najmanj 20 okužb, ki so posredno ali neposredno povezane z dopustovanjem na Hrvaškem.

Več preberite TUKAJ.